Home » Știință » SpaceX și-a flexat uriașul braț robotic „Chopsticks” pentru prima oară. Cum va fi folosit?

SpaceX și-a flexat uriașul braț robotic „Chopsticks” pentru prima oară. Cum va fi folosit?

SpaceX și-a flexat uriașul braț robotic „Chopsticks” pentru prima oară. Cum va fi folosit?
Credit foto: Erc X (@ErcXspace via Twitter)
Publicat: 31.10.2021

SpaceX și-a flexat brațul „Chopsticks”, parte a turnului uriaș care este menită să „prindă” Starship, pentru prima oară, la centrul de testare al companiei lui Elon Musk din sudul statului american Texas.

Turnul Mechazilla, așa cum îi place chiar lui Elon Musk să îl numească, a fost conceput pentru a permite rachetei Starship și a propulsorului Super Heavy să facă o aterizare ușoară.

În luna august, Musk a dezvăluit că „SpaceX va încerca să prindă cel mai mare obiect zburător cu bețișoare robotice” într-un mesaj scris pe o rețea de socializare online, un concept cu adevărat neobișnuit care ar putea să devină rapid un dezastru în cazul în care situația nu decurge conform planului.

SpaceX a lucrat din greu la construirea turnului robotic uriaș de 134 metri înălțime în ultimele luni.

Testul cu Super Heavy și Starship ar putea avea loc luna viitoare

Primul prototip Starship de clasă orbitală, numit Starship 20, a desfășurat cu succes un test static săptămânile trecut, fapt ce sugerează că SpaceX ar putea încerca în curând să prindă sistemul Super Heavy și Starship folosind turnul robotic.

Data la care va avea loc testul de lansare orbitală nu este cunoscută încă, în mare parte pentru că Administrația Federală pentru Aviație nu și-a finalizat investigația, scrie Futurism.

Însă, dacă totul decurge conform dorințelor lui Elon Musk, testul ar putea avea loc luna viitoare, „în urma aprobării din partea autorităților de reglementare”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Oficialii NASA susțin că au nevoie de rachete nucleare pentru a trimite oameni pe Marte înaintea Chinei

SpaceX a publicat o filmare „seducătoare” cu racheta menită să ajungă pe Marte

SpaceX ar putea construi rachete Starship exclusiv pentru turismul spațial

Șenile de tanc uriașe, inscripționate cu logo-ul SpaceX, observate de un șofer pe Autobahn

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase