Home » Știință » Oficialii NASA susțin că au nevoie de rachete nucleare pentru a trimite oameni pe Marte înaintea Chinei

Oficialii NASA susțin că au nevoie de rachete nucleare pentru a trimite oameni pe Marte înaintea Chinei

Publicat: 29.10.2021
Oficialii NASA susțin că au nevoie de rachete nucleare pentru a trimite oameni pe Marte înaintea Chinei
Sursa foto: Shutterstock

Oficialii de la NASA au declarat că Statele Unite ale Americii trebuie să investească în nave spațiale propulsate nuclear dacă doresc să învingă rivalii geopolitici în cursa spre planeta Marte.

Oficialii NASA au făcut declarațiile în fața membrilor din subcomisia pentru știință, spațiu și tehnologie din cadrul Congresului american.

Aceștia i-au îndemnat pe legislatori să investească resurse în cercetare și dezvoltarea de rachete propulsate nuclear, care ar permite oamenilor să ajungă la Planeta Roșie în doar trei sau patru luni, jumătate din timpul necesar pentru rachetele tradiționale propulsate chimic, scrie Futurism.

„Competitorii noștri strategici, inclusiv China, investesc agresiv în tehnologii spațiale”

„Competitorii noștri strategici, inclusiv China, investesc agresiv într-o gamă largă de tehnologii spațiale, inclusiv energie și propulsie nucleară pentru a-și realiza ambițiile pentru prezență umană lunară susținută, misiuni pe Marte și spațiul îndepărtat”, a precizat Bhavya Lal, consilier senior pentru Buget și Finanțare de la NASA, adăugând că „Statele Unite trebuie să se miște rapid pentru a rămâne în competiție și pentru a continua să fie un lider în comunitatea spațială globală”.

Toate aceste argumente coincid cu vestea că o rachetă hipersonică nucleară a Chinei a șocat SUA după ce s-a aflat că ar fi înconjurat Pământul fără știrea nimănui. Deși oficialii de la Beijing au negat rapid afirmațiile, unii îl consideră „un moment Sputnik” pentru că serviciile de informații ale SUA par să fie subestimat progresul țării.

Obiectivul este „imposibil de atins până în 2033”

Congresul american și NASA au declarat că doresc să trimită oameni pe Marte până în 2033. Cu toate acestea, dr. Roger Myer, co-președinte al Comisiei pentru Tehnologii de Propulsie Nucleară Spațială de la Academiile de Științe, s-a arătat sceptic în această privință, spunând că obiectivul este „cel mai probabil imposibil de atins până în 2033”.

Între timp, oficialii chinezi au stabilit anul 2033 ca dată țintă pentru trimiterea de astronauți pe Marte. Dacă NASA are dreptate, China pare să fie pe drumul cel bun pentru atingerea acestei ținte, atât timp cât țara va continua să investească în propulsia nucleară.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cocluziile NASA: „Lipiciul” înghețat poate controla ritmul de rupere a raftului de gheață din Antarctica

Roverul Perseverance al NASA a confirmat că Marte a găzduit cândva un lac imens în Craterul Jezero

Critici voalate pentru Boeing, din partea NASA. Naveta spațială Starliner creează mari probleme agenției

Marea Pată Roșie de pe Jupiter trece printr-o schimbare. Ce spun cercetătorii de la NASA?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase