Home » Știință » Un start-up dezvoltă sclavi umani digitali pentru a munci în „metaverse”

Un start-up dezvoltă sclavi umani digitali pentru a munci în „metaverse”

Un start-up dezvoltă sclavi umani digitali pentru a munci în „metaverse”
Credit foto: Soul Machines
Publicat: 04.11.2021

Deși „metaverse” ar putea părea un vis îndepărtat, unii încearcă deja să profite financiar de concept și chiar să ofere forță de muncă digitală pentru acesta.

Faceți cunoștință cu Soul Machines, o companie cu sediul în Noua Zeelandă care spune că dezvoltă oameni digitali bazați pe inteligență artificială ce pot fi utilizați în relații cu publicul, videoclipuri promoționale și educație. Cu toate acestea, compania are planuri ambițioase, cofondatorul Greg Cross spunând că are de gând să creeze „forță de muncă digitală” pentru un posibil „metaverse”.

„Atunci ne jucăm, adoptăm o personalitate diferită. Atunci când suntem într-un bar, la o bere cu prietenii, avem o altă personalitate. Ca ființe umane, noi ne adăptăm mereu personalitatea și rolul pe care îl avem în acei parametri. Cu oamenii digitali, noi putem crea aceste construcții”, a explicat Cross.

„La un moment dat în viitor, vom fi capabili să creăm o versiune digitală a noastră”

Oamenii digitali dezvoltați de Soul Machines funcționează în baza unui sistem denumit Humans OS 2.0. Acesta este o „platformă de animație autonomă” cu un creier digital care permite inteligenței artificiale să învețe din interacțiunile sale cu oameni reali.

Cross speră că inteligența artificială va fi capabilă să îndeplinească viitoarele nevoi ale oamenilor reali, atât în interiorul cât și în afara „metaverse-ului”, sau chiar să îi dubleze.

„La un moment dat în viitor, vom fi capabili să creăm o versiune digitală a noastră sau multiple versiuni, iar acestea vor îndeplini diferite acțiuni, vor câștiga bani pentru noi, pentru compania noastră, în timp ce noi vom face altceva mult mai distractiv”, a mai spus Cross, potrivit Futurism.

„Asta este o reflecție a condiției umane”

Dezvoltarea unor oameni digitali cu abilitatea de a învăța pentru unic scop de a munci pentru oamenii reali ridică multe semne de întrebare ce țin de etică.

Până la urmă, dacă acești oameni digitali sunt cu adevărat inteligenți, indiferent de cât de artificiali sunt, să muncească pentru noi ar fi o formă de sclavie, în special dacă avansurile tehnologice îi fac tot mai inteligenți.

„Tehnologia a fost folosită mereu de majoritatea dintre noi pentru a face lucruri incredibile și de câțiva dintre noi pentru a face lucrurile mai puțin plăcute sau de-a dreptul diabolice. Asta este o reflecție a condiției umane”, a adăugat Cross.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Inteligența artificială a dezvăluit un strămoș „fantomă” necunoscut în genomul uman

Un fost director Google avertizează: Inteligența artificială generală amenință omenirea

Oamenii de știință de la MIT au creat primul algoritm de inteligență artificială psihopat

Președintele Microsoft: Așteptați-vă la „un viitor orwellian” dacă nu adoptăm legi pentru a controla inteligența artificială

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase