Home » Știință » O companie a dezvăluit un nou robot umanoid cu expresii faciale uimitor de realiste

O companie a dezvăluit un nou robot umanoid cu expresii faciale uimitor de realiste

Sursa foto: Engineered Arts
Publicat: 04.12.2021

O companie de robotică din Regatul Unit, numită Engineered Arts, a dezvăluit un nou robot umanoid impresionant care are expresii faciale deosebit de realiste.

O filmare publicată de companie arată robotul cu față gri în timp ce se trezește, își schimonosește fața într-o grimasă de șoc, iar apoi își analizează mâinile de parcă nu ar crede ce i se întâmplă.

Însă, la sfârșitul filmării, robotul umanoid numit Ameca se uită fix în cameră și zâmbește, ca și cum ar spune „Te-am păcălit!”.

„O platformă pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii în domeniul roboticii”

Iluzia este interesantă, secvența fiind regizată cel mai probabil cu mult timp înainte, însă acesta este încă un exemplu impresionant al progresului făcut în domeniul roboticii.

Compania Engineered Arts consideră că robotul este „o platformă pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii în domeniul roboticii”.

Robotul este conceput să ne permită să studiem și să înțelegem mai bine interacțiunea dintre om și robot, iar expresiile faciale credibile pot reprezenta un ajutor enorm, scrie Futurism.

Robotul umanoid, disponibil pentru achiziționare și închiriere

De asemenea, robotul de la Engineered Arts este disponibil pentru achiziționare și închiriere pentru diverse evenimente, însă un preț nu a fost deocamdată dezvăluit.

Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că, deși robotul dispune de expresii faciale uimitoare, Ameca nu este capabil încă să meargă.

„Ameca este un robot modular, iar noi avem de gând să îi actualizăm abilitățile în timp astfel încât Ameca să poată merge într-o bună zi”, arată pagina oficială a companiei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Directorii firmelor de robotică spun că obiectivul este eliminarea forței de muncă umane din economie

Ghepardul robotic de la MIT a învățat cum să sară. Inginerii au creat un sistem inovator pentru asta

SpaceX și-a flexat uriașul braț robotic „Chopsticks” pentru prima oară. Cum va fi folosit?

Inevitabilul s-a întâmplat. O companie a dezvăluit robotul lunetist, conceput pentru precizie și o varietate de condiții

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase