Home » Știință » Inevitabilul s-a întâmplat. O companie a dezvăluit robotul lunetist, conceput pentru precizie și o varietate de condiții

Inevitabilul s-a întâmplat. O companie a dezvăluit robotul lunetist, conceput pentru precizie și o varietate de condiții

Credit foto: Ghost Robotics
Publicat: 19.10.2021

De ani buni, cercetătorii și experții avertizează că este doar o chestiune de timp, iar acum inevitabilul s-a întâmplat.

Cineva a atașat o pușcă cu lunetă pe spatele unui robot patruped. Imaginea publicată pe o rețea de socializare online de producătorul de robotică militară Ghost Robotics arată invenția terifiantă în toată gloria sa distopică.

„Forțele noastre de operațiuni speciale sunt echipate cu cea mai recentă inovație letală”, arată descrierea fotografiei.

Fără îndoială, invenția este ca un coșmar devenit realitate, o mașinărie concepută pentru a ucide cu precizie pe câmpul de luptă.

„Ce trist! În ce lume ar fi asta o idee bună?”

„Ce trist! În ce lume ar fi asta o idee bună? Pun pariu că poliția salivează doar uitându-se la asta și gândindu-se când va avea șansa să o folosească”, a comentat un utilizator la imaginea publicată online.

Nu știm foarte multe despre mașinărie deocamdată, însă potrivit unei postări făcute de Sword International, producător de armament, mașinăria se numește SPUR sau Special Purpose Unmanned Rifle.

„SPUR a fost conceput special pentru a oferi precizie de pe platforme autonome precum robotul patruped Vision-60 de la the Ghost Robotics. Datorită senzorilor săi extrem de capabili, SPUR poate funcționa într-o varietate de condiții, atât pe timp de zi cât și de noapte”, a explicat producătorul Sword International.

Ce nivel de autonomie are robotul lunetist?

Nu se știe ce nivel de autonomie are robotul sau dacă a fost conceput pentru a fi complet controlat de la distanță. De asemenea, nu știm pentru cine a fost dezvoltată mașinăria, potrivit Futurism.

Robotul patruped transportă o pușcă cu lunetă capabilă să tragă cu muniție Creedmoor de 6,5 milimetri. Invenția este cu siguranță îngrijorătoare. Orice nou robot construit cu intenția de a ucide ar trebui să ne îngrijoreze.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un robot numit Cassie a finalizat prima sa cursă de 5 kilometri. Reușita nu a fost fără peripeții

O stație robotică implantată în corp, cel mai nou tratament pentru diabet

Robotul Atlas de la Boston Dynamics face parkour. Imagini uimitoare cu robotul umanoid

Roboții dintr-un depozit al unui lanț de supermarketuri au declanșat un incendiu care a întârziat mii de comenzi

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase