Home » Știință » Cercetătorii italieni au construit un robot dotat cu jetpack și o față de păpușă de-a dreptul înfricoșătoare

Cercetătorii italieni au construit un robot dotat cu jetpack și o față de păpușă de-a dreptul înfricoșătoare

Publicat: 17.12.2021
Cercetătorii italieni au construit un robot dotat cu jetpack și o față de păpușă de-a dreptul înfricoșătoare
Sursa foto: Institutul Italian de Tehnologie (IIT)

O echipă de cercetători de la Institutul Italian de Tehnologie (IIT) a creat un robot umanoid dotat cu un jetpack, iar dintr-un motiv sau altul robotul are o față de păpușă de-a dreptul înfricoșătoare.

Cu alte cuvinte, acest robot este ultima creatură pe care am vrea să o întâlnim atunci când ajungem să trăim în singularitate.

Robotul parcă desprins din coșmarul cuiva, numit iRonCub (iCub Equipped with Jet Engines), are două motoare cu reacție atașate la capătul fiecărui braț, precum și alte două atașate la un rucsac.

Ar putea părea terifiant, însă oamenii de știință cred că acest robot ar putea într-o bună zi să fie folosit pentru a traversa terenul extrem de accidentat și pentru a ajuta în caz de dezastre.

„Robotica umanoidă aeriană extinde manipularea aeriană la un nivel mult mai eficient”

Într-un test din lumea reală, cercetătorii au echipat robotul cu o pereche de pantaloni de protecție lucioși, iar apoi au pornit cele patru motoare. Deși robotul nu s-a putut ridica în aer, cele două cântare pe care acesta era așezat au oferit oamenilor de știință detalii despre schimbările în greutatea robotului, potrivit Futurism.

„Robotica umanoidă aeriană extinde manipularea aeriană la un nivel mult mai robust și mai eficient din punct de vedere energetic. De fapt, manipularea aeriană este deseori exemplificată prin quadrotoare cu un braț robotic”, a explicat Daniele Pucci, director al laboratorului de Inteligență Artificială și Mecanică de la IIT.

Un robot umanoid ar putea să dea o mâna de ajutor la propriu

Totuși, spre deosebire de o simplă dronă, un robot umanoid ar putea să dea o mâna de ajutor la propriu, iar în același timp să traverseze terenul accidentat, cu ajutorul jetpack-ului.

Pucci a adăugat că cercetările pot fi folosite și ca „probă pentru exoscheletele zburătoare pentru ființe umane”. Acum, echipa speră ca robotul cu față de păpușă să se ridice în aer cât mai curând. Așadar, pregătiți-vă!

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie a dezvăluit un nou robot umanoid cu expresii faciale uimitor de realiste

Directorii firmelor de robotică spun că obiectivul este eliminarea forței de muncă umane din economie

Ghepardul robotic de la MIT a învățat cum să sară. Inginerii au creat un sistem inovator pentru asta

LEONARD, robotul biped care poate merge pe sfoară și skateboard. Ce altceva mai poate face LEO?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase