Home » Știință » O companie susține că a dezvoltat un jetpack atât de simplu încât oricine îl poate folosi

O companie susține că a dezvoltat un jetpack atât de simplu încât oricine îl poate folosi

O companie susține că a dezvoltat un jetpack atât de simplu încât oricine îl poate folosi
Matt Denton, director tehnic (stânga) și Antony Quinn, director executiv al Maverick Aviation. Credit foto: Southampton University Science Park
Publicat: 22.09.2021

Inginerii din Anglia au anunțat că au dezvoltat un jetpack atât de simplu încât oricine îl poate folosi în siguranță cu instruire minimală.

Compania Maverick Aviation transmite că jetpack-ul poate atinge o viteză de până la 48 km/h. De asemenea, jetpack-ul este conceput pentru a fi utilizat cu ușurință, având instalat chiar și un sistem de autopilot.

„Ceea ce este unic la ce facem noi este sistemul autopilot controlat de computer care face zborul să fie fără efort și ușor de controlat cu precizie”, a explicat Antony Quinn, unul dintre fondatorii companiei.

Pentru cine a fost conceput, de fapt, jetpack-ul?

Nu este clar dacă aceste afirmații sunt valabile în lumea reală, iar compania nu are de gând să testeze jetpack-ul cu o persoană prea curând, potrivit Futurism.

Quinn a mai spus că jetpack-ul a fost conceput special pentru lucrătorii în domeniul ingineriei și construcției. „Așadar, foarte mulți muncitori vor putea lucra în cele mai inaccesibile medii cu rapiditate și ușurință”, a adăugat acesta.

„Mi-am dat seama că industria eoliană onshore și offshore avea nevoie de o astfel de soluție. Inginerii se urcă pe scări în interiorul acestor structuri timp de ore bune în fiecare zi și, în caz de urgență, este aproape imposibil să coboare rapid. Dronele pot fi folositoare pentru inspecții, însă, de cele mai multe ori, trebuie să ai un inginer acolo”, a precizat Quinn.

Doar pentru că este ușor de folosit nu înseamnă neapărat că este și sigur

Bineînțeles, jetpack-urile la șantierele de construcție și inginerie ridică numeroase semne de întrebare despre siguranță. Jetpack-urile sunt deosebit de periculoase, fapt ce a împiedicat orice șansă de adoptare a tehnologiei la scară largă timp de zeci de ani.

Pe de-o parte, doar pentru că este extrem de ușor de folosit nu înseamnă neapărat că este și sigur. Normal ar fi ca oamenii să parcurgă numeroase ședințe de instruire înainte să folosească un jetpack. Pe de altă parte, compania nici nu a testat tehnologia în lumea reală. Așadar, poate că ar trebui să privim anunțul cu puțin scepticism.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un canadian și-a construit propriul „jetpack” pentru a se deplasa mai rapid pe gheață

Un grup de ingineri ruși a creat o „aeronavă de coșmar” care dă din aripi asemenea unei libelule

Ambulanța aeriană folosește jetpack-uri pentru apelurile de urgență

Un robot de înot oferă o nouă perspectivă asupra locomoției și neuroștiințelor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase