Home » Știință » Trecerea la energia regenerabilă ar putea economisi trilioane de dolari, susține un studiu

Trecerea la energia regenerabilă ar putea economisi trilioane de dolari, susține un studiu

Trecerea la energia regenerabilă ar putea economisi trilioane de dolari, susține un studiu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.09.2022

Trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabilă ar putea economisi, la nivel mondial, 12 trilioane de dolari până în 2050, arată un studiu de la Universitatea Oxford.

Prețul gazelor a crescut, costul surselor regenerabile a scăzut, iar cercetătorii spun că trecerea la sursele ecologice  are sens acum din punct de vedere economic.

„Chiar dacă sunteți sceptici legat de schimbările climatice, tot ar trebui să fiți de acord cu ceea ce susținem noi”, a declarat profesorul Doyne Farmer de la Institutul pentru Noua Gândire Economică de la Oxford Martin School, citat de BBC.

Energia regenerabilă are sens din punct de vedere economic

„Concluzia noastră centrală este că ar trebui să mergem cu toată viteza înainte cu tranziția la energia verde, pentru că ne va economisi bani”, a mai spus Farmer.

Concluziile raportului se bazează pe analizarea datelor istorice ale prețurilor pentru sursele regenerabile și combustibilii fosili și apoi pe modelarea modului în care acestea se vor schimba în viitor.

Așteptările raportului că prețul surselor regenerabile va continua să scadă se bazează pe modelare „probabilistă”, folosind date despre modul în care investițiile masive și producția la scară largă au făcut ca alte tehnologii similare să fie mai ieftine.

„Cu cât acționăm mai repede, cu atât vom economisi mai mult”

„Cele mai recente cercetări arată că extinderea tehnologiilor ecologice principale va continua să le reducă costurile și, cu cât acționăm mai repede, cu atât vom economisi mai mult”, a explicat dr. Rupert Way, autorul principal al raportului de la Smith School of Enterprise and Environment.

Cercetarea a fost publicată în revista Joule și este o colaborare între Institutul pentru Noua Gândire Economică de la Oxford Martin School, Oxford Martin Program on the Post-Carbon Transition, Smith School of Enterprise & Environment de la Universitatea din Oxford, și SoDa Labs de la Universitatea Monash.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Orașele de lemn ar putea reduce emisiile de carbon cu 100 de miliarde de tone până în 2100

Incendiile din Franța au generat un nivel record de emisii de carbon

Emisii masive de metan, observate la o mină de cărbune din Rusia. Care este impactul estimat?

Emisiile globale necontrolate sunt pe cale să declanșeze o extincție în masă a vieții marine

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase