Home » Știință » Vaccinul anti-cancer ar putea fi realizat în doar câțiva ani, spun fondatorii BioNTech

Vaccinul anti-cancer ar putea fi realizat în doar câțiva ani, spun fondatorii BioNTech

Publicat: 18.10.2022

Soțul și soția care au fondat BioNTech, compania de biotehnologie care s-a asociat cu Pfizer pentru a dezvolta un vaccin ARNm mesager (ARNm) eficient împotriva COVID-19, au prezis că vaccinul anti-cancer ar putea fi disponibil la scară largă în următorul deceniu.

„Da, simțim că un leac pentru cancer sau care va schimba viața pacienților cu cancer, este realizabil”, a spus prof. Ozlem Tureci.

Vaccinul anti-cancer, care se va baza pe descoperirile realizate de cercetători în timpul dezvoltării vaccinului COVID-19, ar putea fi disponibil la scară largă în doar opt ani, a spus prof. Ugur Sahin.

Când ar putea fi gata vaccinul anti-cancer?

„Credem că acest lucru se va întâmpla cu siguranță înainte de 2030”, a spus el, potrivit Science Alert.

Ei speră că un vaccin în curs de dezvoltare va antrena organismul să recunoască și să atace cancerele folosind tehnologia ARNm.

„Scopul pe care îl avem este de a folosi abordarea individualizată a vaccinului pentru a ne asigura că, imediat după intervenția chirurgicală, pacienții primesc un vaccin personalizat, individualizat și inducem un răspuns imunitar prin care celulele T din corpul pacientului să poată căuta celulele tumorale rămase în organism și, în mod ideal, să le elimine”, a explicat Sahin.

Cercetarea cancerului a dus la vaccinul anti-COVID-19

BioNTech s-a concentrat inițial pe dezvoltarea de tehnologii bazate pe ARNm pentru o abordare specifică pacientului pentru tratamentul cancerului, conform The New York Times.

Tureci a spus că experiențele lor de lucru în secțiile de cancer în calitate de tineri medici, care erau frustrați de faptul că nu le pot oferi tratament pacienților oncologici, i-au determinat să-și dezvolte activitatea în cercetarea cancerului.

Acea muncă a propulsat dezvoltarea vaccinului COVID-19, care, la rândul său, acum îi răsplătește pe cercetători în munca lor privind cancerul, a spus ea.

Există șanse ca vaccinul să nu funcționeze?

Cei doi au fost întrebați dacă există șanse ca vaccinul împotriva cancerului să nu funcționeze.

„Nu cred. Tot ce am aflat despre sistemul imunitar și despre ceea ce realizăm cu un vaccin împotriva cancerului, în principiu, ne arată clar că putem induce acele celule T, le putem dirija”, a răspuns Tureci.

Tureci a spus că rămâne de văzut cum vor folosi medicii alte tipuri de intervenții medicale în combinație cu vaccinul și ce altceva trebuie modificat pentru a se asigura că pacienții sunt vindecați.

„Fiecare pas și fiecare pacient pe care îl tratăm în aceste studii pe cancer ne ajută să înțelegem mai multe despre ‘inamicul’ nostru și cum să-l abordăm”, a spus Tureci.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum se dezvoltă, de fapt, creierul? Un studiu aruncă o nouă lumină asupra cogniției

Cum își schimbă forma o ciupercă mortală pentru a ajunge adânc în țesutul cerebral?

Un nou studiu ar fi găsit un tratament „spectaculos” pentru boala Lupus

Test de cultură generală. Cât ADN împărtășesc oamenii cu cimpanzeii?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase