Home » Știință » A fost creată perna care reduce sforăitul. Cum funcționează?

A fost creată perna care reduce sforăitul. Cum funcționează?

Publicat: 12.01.2023

Sforăitul este o problemă pentru mulți oameni, iar sunetul creat de acesta înrăutățește, adesea, somnul celor de lângă noi. Cu gândul de a rezolva acest inconvenient, un start-up a dezvoltat o pernă despre care spune că detectează sforăitul în timp ce o persoană o folosește atunci când doarme și îi ajustează capul pentru a opri zgomotul enervant.

Dispozitivul, numit „Motion Pillow”, folosește mai întâi învățarea automată pentru a detecta sunetul sforăitului utilizatorilor, perfecționându-și profilul în timp.

În momentul în care detectează sforăitul în timpul nopții, perna intră în acțiune, umflându-se pentru a ajusta poziția capului utilizatorului. Dacă sforăitul se atenuează, perna se dezumflă, potrivit Futurism.

Creatorii pernei susțin o rată de eficacitate de peste 90% în testele clinice

Reprezentanții companiei spun că, în rândul a mai bine de 93% din cei care au testat dispozitivul a fost sesizată o reducere a sforăitului.

„Cu Motion Pillow, muzica metal devine muzică clasică”, se poate citi pe site-ul companiei, care susține, în plus, că 93,7% dintre utilizatori au înregistrat o reducere a sforăitului în studiile clinice.

În timp ce recenziile online sunt rare, jurnaliștii au găsit una pe un site numit „High Tech Dad”, care a oferit o evaluare pozitivă pentru dispozitiv.

„De când am făcut testul cu soția mea timp de o săptămână, pot spune că sforăitul ei nu doar că a fost redus în volum, dar, de asemenea, a fost redus și la nivel de frecvență. Acest dispozitiv inovativ detectează sforăitul, iar apoi umflă ca prin magie airbagurile din interiorul pernei din spumă cu memorie ca să ridice ușor capul celui care sforăie și să prevină sau să reducă astfel sforăitul”, a scris un internaut despre Motion Pillow.

Produsul a fost premiat la începutul lui 2023

Într-adevăr, sună magic! Și, în timp ce internautul este conștient de prețul peste medie al produsului pentru o pernă, acesta pare să creadă că merită.

„Deși este un pic cam scump, faptul că poți dormi mai bine, fie că sforăi tu, fie că o face persoana de lângă tine, merită prețul”, a spus acesta.

Invenția a fost premiată în 2023 de Consumer Technology Association (CTA) Innovation Awards Honoree, o competiție anuală din SUA, care premiază ingineria de excepție în domeniul produselor tehnologice de consum.

Vă mai recomandăm și: 

Care sunt cauzele şi remediile pentru sforăit, inamicul din dormitorul cuplurilor

Consumul de alcool seara poate duce la insomnii şi provoacă sforăit

Cum să monitorizezi etapele de somn cu o pernă inteligentă cu autoalimentare?

O femeie acuză că a fost monitorizată de angajator printr-o pernă inteligentă pentru scaun

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase