Home » D:News » Un dispozitiv care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea, aprobat de autorități în SUA

Un dispozitiv care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea, aprobat de autorități în SUA

Un dispozitiv care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea, aprobat de autorități în SUA
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.02.2021

Agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite (FDA) a aprobat un dispozitiv care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea. Acesta îmbunătățește funcțiile mușchiului limbii prin stimulare electrică. Dispozitivul trebuie purtat timp de 20 de minute în fiecare zi timp de 6 săptămâni.

Un gadget vine în salvarea persoanelor cu probleme de respiraţie în timpul somnului. Se numeşte eXciteOSA şi tocmai a primit aprobarea din partea FDA, organizaţia care aprobă medicamentele în SUA.

Marele avantaj al device-ului este că nu trebuie purtat în timpul nopţii.

Tratamentul durează şase săptămâni

Este suficient să fie ţinut în gură timp de 20 de minute pe parcursul zilei. El trimite stimuli electrici şi ajută la îmbunătăţirea funcțiilor muşchiului limbii. Astfel, aceasta nu mai blochează căile respiratorii în timpul somnului.

Tratamentul durează şase săptămâni şi a scăzut zgomotului sforăitului cu 20% pentru 87 de pacienţi din cei 115 care au fost evaluaţi.

Deși are şi efecte secundare, precum disconfort, gust metalic sau dureri de falcă, pacienții care au încercat dispozitivul s-au declarat încântaţi, potrivit Mediafax.

Aplicaţie care evaluează sforăitul pe tot parcursul nopţii

Aparatul dispune şi de o aplicaţie care evaluează sforăitul pe parcursul nopţii şi transmite utilizatorului evoluţia în timp.

„Mă simţeam mai bine după o noapte de somn, aveam mai multă energie dimineaţa. Aveam cearcăne vizibile înainte, iar acum simt că acestea au dispărut. În plus, era o relaţie mai bună cu partenerul. Pentru că dormeam în aceeaşi cameră cu el şi când mă trezeam, întrebam cum a dormit, iar el îmi spunea: am dormit grozav, nu te-am auzit deloc toată noaptea”, spune o pacientă care a testat aparatul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase