Home » Știință » Cercetătorii au creat formula matematică prin care se poate obține orgasmul masculin

Cercetătorii au creat formula matematică prin care se poate obține orgasmul masculin

Publicat: 09.04.2023

Pentru prima dată, o echipă de matematicieni a dezvoltat un model care poate cartografia cel mai bun mod pentru a se obține orgasmul masculin.

După ce au analizat zeci de ani de date despre excitația fiziologică și psihologică, cercetătorii spun că au găsit condițiile ideale necesare pentru a atinge orgasmul masculin.

„Am dezvoltat primul model matematic de succes al performanței sexuale”, spune matematicianul Konstantin Blyuss, de la Universitatea Sussex (Marea Britanie).

„Rezultatele noastre acoperă aspectele fiziologice și psihologice necesare pentru a atinge orgasmul. Ele consolidează și dovedesc matematic studiile existente în psihologia sexului”, continuă cercetătorul.

Cum poate fi atins orgasmul masculin, conform științei?

Nu există o soluție universală atunci când vine vorba de sex și de satisfacție sexuală, așa că cercetătorii nu garantează un orgasm pentru toată lumea de fiecare dată, subliniază Science Alert. În schimb, ei speră măcar să crească șansele un pic mai mult, pe baza datelor.

Formulele în sine sunt de fapt chestii matematice destul de complicate, care nu vor fi de mare ajutor în pat. (Cercetarea a fost inspirată de utilizarea matematicii pentru a îmbunătăți performanța sportivă.) Dar cercetătorii au ajuns la o concluzie importantă: prea multă excitare psihologică la început poate îngreuna atingerea orgasmului.

„O constatare cheie este că prea multă excitare psihologică la începutul procesului poate inhiba șansa de a atinge orgasmul. Pe scurt, descoperirile noastre pot fi rezumate prin ‘Nu te gândi prea mult la ce faci’”, spune Blyuss.

Utilitatea reală a acestui studiu

Mai important, echipa a reușit să facă ceea ce alții nu au făcut, anume să găsească o modalitate de a folosi modele matematice pentru a prezice dacă o persoană va atinge orgasmul sau nu. Dar de ce au ales cercetătorii să îi studieze pe bărbați, având în vedere că aceștia au orgasm mai ușor decât femeile?

Mulți bărbați se confruntă și cu disfuncții sexuale la un moment dat în viață și tind să aibă un ciclu de excitare mult mai simplu, așa că a fost cel mai bun punct de plecare pentru cercetători pentru a crea aceste ecuații.

„Descoperirile noastre fac lumină asupra unui subiect tabu din punct de vedere social, despre care credem că ar putea avea aplicații utile pentru tratamentul clinic al disfuncției sexuale”, a spus matematiciana și co-cercetătoarea Yuliya Kyrychko, de la Universitatea din Sussex.

„Cu ceea ce am învățat din acest studiu, intenționăm să modelăm matematic răspunsul sexual feminin, care este fiziologic (și matematic) mai complex decât cel masculin”, spune ea.

Alte studii despre orgasmul masculin

Cercetătorii au dezvoltat ecuațiile analizând datele din cele patru etape ale ciclului de excitare masculină: excitație, platou, orgasm și rezoluție. Unul dintre principalele studii pe care le-au analizat a fost studiul emblematic din 1966 din spatele teoriei Masters-Johnson a ciclului de răspuns sexual, care a inclus date din 10.000 de acte sexuale efectuate în laborator între 382 de femei și 312 bărbați.

Apoi echipa a comparat rezultatele cu cercetări din Țările de Jos care datează din 2006.

În aceste studii, cercetătorii au plasat participanți care și-au dat consimțământul în aparate RMNf și le-au monitorizat modificările neurologice pe măsură ce au efectuat acte sexuale și au atins orgasmul masculin.

Modelul a luat în considerare, de asemenea, cercetările asupra fenomenelor cum ar fi excitarea spontană în timpul zilei, răspunsurile bărbaților cu leziuni ale măduvei spinării și „visele umede”.

Privind toate aceste date, cercetătorii au venit cu două ecuații matematice diferite, una care se ocupă de factorii psihologici implicați și una care se ocupă de latura fiziologică a lucrurilor.

Aceste formule matematice nu vor face pe nimeni mai priceput în dormitor

Aceste calcule nu au nicio utilitate în dormitor. În schimb, sunt făcute pentru a mapa condițiile care ar face ca un ciclu de excitare să se încheie cu orgasm sau nu. Acest lucru i-ar putea ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine problemele sexuale în viitor.

Deoarece activitatea sexuală a fiecărei persoane implică stimuli atât de diferiți, echipa a trebuit să folosească ceea ce este cunoscut sub numele de „stocasticitate”. Adică fenomene aleatorii care pot fi analizate statistic.

„Suntem capabili să găsim căi de evadare stocastice optime care arată modul în care un răspuns sexual progresează către un orgasm sub influența unor mici perturbări stocastice”, scriu Blyussa și Kyrychko.

Cercetarea a fost publicată în Chaos: An Interdisciplinary Journal of Nonlinear Science.

Vă recomandăm să citiți și:

Interfețele creier-computer ne-ar putea schimba irevocabil, spun experții

De ce nu trebuie să ne sperie dezordinea din casă?

Vaccinurile ar putea funcționa mai bine dacă dormi suficient

Plasturii cu ardei iute ar putea reduce durerea diabeticilor

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase