Home » Știință » Test de cultură generală. Cum poți câștiga la loterie?

Test de cultură generală. Cum poți câștiga la loterie?

Test de cultură generală. Cum poți câștiga la loterie?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

Atunci când vine vorba de loterie, deși speranțele împătimiților sunt întotdeauna mari, în realitate, cei mai mulți dintre participanți nu reușesc să câștige, în ciuda numeroaselor încercări.

Exsită două tipuri de oameni care joacă la loterie: oameni care se bucură să piardă bani și oameni care nu înțeleg matematica de bază. Dacă te gândești că există și un al treilea tip de persoană, respectiv cea „norocoasă” sau „înzestrată”, atunci te încadrezi cu siguranță în al doilea tip. Câștigătorul unei loterii este ales prin tragere la sorți.

Din acest motiv, inteligența, priceperea, onestitatea, sărăcia, creativitatea sau norocul participanților nu au absolut nicio influență.

Fiind o alegere aleatorie, rata de câștig a unui anumit participant este direct proporțională cu numărul de persoane care joacă, în cazul loteriilor cu un singur câștigător, și direct proporțională cu numărul de răspunsuri posibile în cazul loteriilor de ghicire a numerelor.

De ce șansele de a câștiga la loterie sunt aproape nule?

De exemplu, loteria Mega Millions din SUA are 175.711.536 de răspunsuri posibile și doar un singur răspuns corect câștigă premiul cel mare. Aceasta înseamnă că fiecare bilet are o șansă la 175.711.536 de a câștiga jackpotul. Dacă ai juca la Mega Millions o dată pe an, ar fi nevoie (în medie) de 175.711.536 de ani pentru a câștiga jackpotul.

Dacă ai cumpăra o sută de bilete în fiecare zi (ceea ce te-ar costa aproximativ 37.000 de dolari pe an), ți-ar lua 4.800 de ani pentru a câștiga. Ca să câștigi premiul cel mare o singură dată în timpul vieții de adult (să zicem, 50 de ani), ar trebui să cumperi bilete în valoare de 10.000 de dolari în fiecare zi pentru tot restul vieții, potrivit wtamu.edu.

Faptul că te simți norocos nu schimbă aceste cifre, ci doar facilitează modul de a te păcăli că ești cumva special, astfel încât legile Universului nu se aplică în cazul tău.

Oamenii ar putea spune: „Știu că șansele mele sunt mici, dar cineva trebuie să câștige.” Aveți dreptate. Cineva trebuie să câștige. Dar acel cineva nu ești tu. Cineva trebuia să fie și Napoleon. Dar acel cineva nu ești tu și nici eu.

Fantezia despre cât de minunat ar fi să câștigi la loterie nu te va face marele câștigător mai repede decât te va transforma în Napoleon.

Care este motivul care îi face pe oameni să continue să joace, deși pierd constant?

De ce continuă oamenii să joace la loterie deși pierd în mod constant, iar șansele sunt atât de mult împotriva lor?

Răspunsul poate fi dopamina. Dopamina este un neurotransmițător natural care reglează comportamentul bazat pe recompense. Comportamentele recompensatoare, cum ar fi mâncatul și finalizarea unei sarcini, cresc nivelul de dopamină. Lucrul uimitor în legătură cu răspunsul dopaminei este că aceasta crește înainte ca recompensa să fie obținută.

Nu câștigul, ci așteptarea acestuia oferă jucătorilor un efect de drog și îi face să revină pentru mai mult. Cercetătorii cred că, de fapt, jocurile de noroc creează dependență în același mod în care o face și cocaina.

Vă mai recomandăm și:

Ziua în care a fost creat unul dintre cele mai puternice droguri psihedelice: ”Într-o stare ca de vis, am perceput imagini fantastice”

Un bărbat a câștigat în instanță dreptul de a face plajă nud în curtea casei

Punerea în vânzare a unor bijuterii de 150 de milioane de dolari, moștenite de la naziști, a creat controverse

De ce a încasat câștigătorul unui jackpot istoric mai puțin de jumătate din câștig?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase