Home » Știință » Sexul devine tot mai plăcut pe măsură ce îmbătrânim, arată studiile

Sexul devine tot mai plăcut pe măsură ce îmbătrânim, arată studiile

Sexul devine tot mai plăcut pe măsură ce îmbătrânim, arată studiile
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.05.2023

Dacă ne-am lăsa influențați de filme, am fi convinși că se pot bucura de sex numai două persoane foarte atractive și foarte tinere – de obicei, sub vârsta de 35 de ani.

Mesajul subliminal transmis poate fi interpretat în nota următoare: Dragi bunici, din păcate doar tinerii sunt norocoși!

Realitatea este, din fericire, alta. Statisticile indică faptul că 7 din 8 bărbați și 3 din 5 femei din categoria sexagenarilor fac sex în mod regulat.

Statisticile bat filmele de la Hollywood

Cifrele subliniază că media „persoanelor active sexual cu vârsta de 60 de ani” nu este departe de cea a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, notează IFL Science.

Chiar dacă este o medie mai scăzută, trebuie menționat că și persoanele de 70 de ani sunt active din punct de vedere sexual. Cu adevărat surprinzătoare este următoarea: 1 din 3 octogenari au relații intime. Trebuie avut în vedere  faptul că statisticile au fost realizate în urma sondajelor obținute de la persoane care deja aveau afecțiuni specifice vârstei, tratament medicamentos prescris, intervenții chirurgicale și nu numai. Totuși, cât de plăcut este sexul după pensionare?

„Tinerii de 20 de ani au parte de multe experiențe sexuale, dar cei de 40 de ani sunt cei care se bucură, cu adevărat, de ele”, arată un studiu efectuat cu ajutorul respondenților din Marea Britanie.

Ne bucurăm cu adevărat de sex abia după vârsta de 40 de ani

Explicația este una simplă: cei mai mulți dintre indivizi se simt, după vârsta de 40 de ani, împăcați cu modul în care arată corpul lor.

„Ei simt că se cunosc mai bine și știu ce anume funcționează pentru ei. De asemenea, au mai multă încredere în ei înșiși decât aveau atunci când erau mai tineri, ceea ce le permite să fie mai liberi în ce privește exprimarea sexuală”, a explicat Holly Thomas, profesor de Medicină de la Universitatea din Pittsburg.

Trebuie subliniat, de asemenea, că deși se pare că relațiile intime la vârstă înaintată pot fi de calitate, nu reprezintă o garanție. Uneori, unele modificări biologice ce vin odată cu vârsta pot împiedica astfel de experiențe – cum ar fi menopauza, care are un efect negativ asupra libidoului femeii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Warren Beatty, „samuraiul sexului” dat pe brazdă de o singură femeie

Istoria jucăriilor sexuale: de la grecii antici la vibratoarele cu bluetooth

Cazul extrem de dureros al unui pacient care a intrat într-un aparat RMN cu o jucărie sexuală

Cancerul la gât devine o adevărată epidemie, iar de vină ar fi obiceiurile sexuale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase