Home » Știință » Care este cel mai groaznic mod de a muri? Puțini cunosc această metodă de tortură străveche

Care este cel mai groaznic mod de a muri? Puțini cunosc această metodă de tortură străveche

Publicat: 07.07.2023

O vedetă populară pe YouTube a împărtășit cel mai rău mod de a muri; nu este vorba nici de lame, nici de gloanțe și nici de căderea de la o înălțime foarte mare.

Cunoscută mai bine sub numele de „Ask a Mortician”, Caitlin Doughty postează în mod regulat videoclipuri pentru cei 1,84 de milioane de abonați ai săi, care sunt cu toții interesați să afle lucruri macabre.

Antreprenoarea de pompe funebre din Los Angeles, California, SUA le-a spus telespectatorilor săi într-unul dintre videoclipurile sale cu întrebări și răspunsuri că „morțile groaznice” din diferite culturi tind să aibă caracteristici similare.

Metoda „bărcilor”

„Sunt tragice și neașteptate, ca o sinucidere, omucidere sau un accident teribil. Pentru supraviețuitori, cel mai rău lucru este atunci când cadavrul nu este găsit niciodată și ritualurile de înmormântare și doliul nu pot fi îndeplinite”, a spus Doughty.

Doughty a discutat apoi despre cel mai groaznic mod de a muri, acesta fiind printr-o formă de tortură străveche de care majoritatea oamenilor probabil nu au auzit niciodată. Metoda persană a „bărcilor”, deși ar putea să nu sune foarte amenințătoare, cu siguranță nu este cel mai liniștit mod de a muri.

„Mai întâi, persoana este dezbrăcată și este pusă între doi bușteni scobiți, cu capul și membrele ieșite în afară. Apoi i se toarnă miere pe corp și persoana este obligată să ingereze miere, care atrage insectele”, explică femeia.

Cel mai groaznic mod de a muri era o formă de tortură străveche

„Apoi se lasă într-un iaz stagnat pentru a fi mâncată încet, dar oamenii se întorc în fiecare zi pentru a o hrăni cu forța cu mai mult lapte și miere, astfel încât să nu moară imediat, cedând în cele din urmă din cauza expunerii, deshidratării, a șocului și a delirului”, explică antreprenoarea de pompe funebre, citată de ChronicleLive.

Ideea plină de cruzime a luat naștere pentru ca oamenii să se asigure că o victimă suferă cât mai mult posibil cât timp mai este în viață, murind lent pe parcursul a mai multor zile sau chiar săptămâni. Practica neobișnuită a fost o formă fatală de pedeapsă despre care se crede că a început în jurul anului 500 î.Hr. și a fost aplicată strict pentru cele mai rele fapte, cum ar fi crima și trădarea.

O referire la această metodă a fost făcută și în piesa de teatru „Poveste de iarnă” a lui William Shakespeare.

Vă recomandăm să citiți și:

Mia Farrow, actrița de la Hollywood cu cei mai mulți copii

Se împlinesc 66 de ani de la moartea celui mai important poet simbolist român

Warren Beatty, „samuraiul sexului” dat pe brazdă de o singură femeie

Milioane de oameni îi datorează viaţa acestui om. Invenţia sa avea să revoluţioneze medicina

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase