Home » Cultură » Mia Farrow, actrița de la Hollywood cu cei mai mulți copii

Mia Farrow, actrița de la Hollywood cu cei mai mulți copii

Publicat: 22.05.2023

Mia Farrow, pe numele complet María de Lourdes Villiers (9 februarie 1945), fost model în perioada tinereții, este una dintre actrițele de top de la Hollywood, cariera și personalitatea ei fiind completate de participarea, de-a lungul timpului, la acțiuni sociale și umanitare (este Ambasadoare UNICEF a Bunăvoinței).

Farrow a jucat în peste 50 de filme, prestațiile sale fiind recompensate cu numeroase premii, dintre care un Glob de Aur și trei premii BAFTA.

În 2006, revista TIME a plasat-o în topul celor mai influente personalități din lume. Farrow mai este cunoscută și pentru scandalurile în care a fost implicată alături de fostul ei iubit, regizorul Woody Allen, care, după o relație de 12 ani cu Farrow, s-a căsătorit cu fiica vitregă a actriței, Soon-Yi Previn, la acea vreme Allen având 61 de ani, iar tânăra lui soție doar 26 de ani.

De asemenea, Allen a fost acuzat de Farrow că ar fi molestat-o pe una dintre fiicele ei adoptive, atunci în vârstă de 7 ani.

Întâi model, apoi actriță

Mia Farrow face parte dintr-o familie de artiști. Tatăl său, John Farrow, a fost regizor australian, iar mama, Maureen O’Sullivan, actriță irlandeză. De mică a primit o educație catolică strictă în Beverly Hills, California, pe care și-a asumat-o, dar ale cărei principii le-a remodelat și aplicat în funcție de alegerile proprii. După ce a lucrat ca model în adolescență, a devenit cunoscută ca actriță datorită rolului Allison MacKenzie din telenovela Peyton Place (1964-1966). A debutat în 1964 în Guns at Batasi, performanța ei aducându-i un prim premiu important, Globul de Aur și fiind numită „Steaua anului”, doi ani mai târziu, la 21 de ani, recunoașterea ei continuând să crească și datorită căsătoriei cu Frank Sinatra.

În 1968, interpretarea lui Farrow a personajului Rosemary Woodhouse din filmul de groază Rosemary’s Baby al regizorului Roman Polanski, i-a adus o nominalizare la premiul BAFTA și un premiu Globul de Aur pentru cea mai bună actriță. În 1969, Mia Farrow a primit o a treia nominalizare la Globul de Aur pentru rolul din John and Mary, film în care l-a avut ca partener pe actorul Dustin Hoffman.

Prima actriță americană de la Royal Shakespeare Company

În 1971, Farrow a devenit prima actriță americană din istorie care s-a alăturat teatrului britanic Royal Shakespeare Company, pe scena prestigioasei companii, Mia Farrow jucând-o cu succes pe Ioana d’Arc și remarcându-se, mai apoi, în alte piese de teatru, printre care Mary Rose (1972), Three Sisters (1973) și Ivanov (1976).

Din 1974, au urmat numeroase roluri importante în filme, începând cu acela din adaptarea după celebrul roman al scriitorului american F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby, și continuând, în 1978, cu rolul din A Wedding, o comedie a lui Robert Altman.

L-a acuzat pe Woody Allen, fostul iubit, că i-a molestat fiica

După ce, în 1979, Mia Farrow a început o relație cu regizorul Woody Allen, actrița a apărut, de-a lungul a peste un deceniu, în 13 dintre filmele lui. În 1982, a fost distribuită în comedia A Midsummer Night’s Sex Comedy, apoi în Broadway Danny Rose (1984), The Purple Rose of Cairo (1985), Alice (1990), Hannah and Her Sisters (1986), filme pentru care a primit nominalizări la BAFTA și Globul de Aur.

În 1992, Mia Farrow s-a despărțit de Woody Allen odată cu izbucnirea unui scandal sexual. Farrow a făcut publice niște informații conform cărora Allen ar fi abuzat-o sexual pe fiica lor adoptivă, Dylan, în vârstă de numai șapte ani, acuzații pe care regizorul le-a respins în mod repetat.

În primul ei interviu televizat, Dylan Farrow descria modul în care Woody Allen ar fi agresat-o sexual numindu-i complici în perpetuarea unei culturi a tăcerii pe actorii care joacă în filmele lui.

Deși a fost investigat, Woody Allen nu a fost acuzat

„Este important ca oamenii să înțeleagă că o victimă, un acuzator, contează”, declara Dylan Farrow pentru CBS. „(…)Am simțit că este important să adaug povestea mea la poveștile aletor persoane care au rupt tăcerea, deoarece este o problemă cu care mă lupt de mult timp”.

Deși a fost investigat, Woody Allen nu a fost acuzat, negând de fiecare dată că ar fi atins-o într-un mod nepotrivit pe Dylan Farrow, lansând, la rândul său, acuzația că „familia Farrow se folosește cu cinism de oportunitatea oferită de mișcarea Time’s Up (împotriva discriminării sexuale) pentru a repeta această acuzație discreditantă”.

După o investigație care a durat șapte luni, o echipă de specialiști în abuzuri asupra copiilor, angajați ai spitalului Yale-New Haven, a concluzionat că Dylan nu a fost molestată, medicul care a condus investigația, John M. Leventhal, declarând mai târziu, sub jurământ, că a emis teoria conform căreia Dylan fie a inventat povestea, fie i-a fost băgată în minte de mama ei. Pe de altă parte, procurorul statului Connecticut, Frank Maco, a declarat la rândul său că există „motive întemeiate” pentru a-l acuza pe Allen de molestarea lui Dylan și că poliția a întocmit un mandat de arestare, însă într-un final s-a decis ca acest caz să fie închis pentru a nu o traumatiza, la vremea respectivă, pe Dylan.

Căsătoria lui Woody Allen cu fiica adoptivă a Miei Farrow

În 1997, un nou scandal „semnat” Mia Farrow și Woody Allen a ținut paginile publicațiilor din toată lumea, an în care Allen s-a căsătorit, la Veneția, cu fiica adoptivă a Miei Farrow, Soon-Yi Previn, tânăra având atunci 26 de ani, iar regizorul 61.

Înainte să-l întâlnească pe Woody Allen, Mia avea șase copii. Copiii ei cu fostul soț André Previn – gemenii Matthew și Sascha Previn și Fletcher Pervin, și copiii pe care aceștia i-au adoptat – Lark Song Previn, Summer „Daisy” Song Previn și Soon-Yi și Moses.

„L-am adus pe acest individ în viața mea, în familia mea. E regretul meu cel mai mare, dar nu mai pot face nimic pentru a șterge ceea ce s-a întâmplat”. (Mia Farrow)

Mia Farrow, mamă a 14 copii

Mia Farrow este actrița cu cei mai mulți copii de la Hollywood. A avut în total 14 – 10 adoptați și 4 biologici – trei dintre copiii adoptați murind – Tam, la 17 ani (în 2000), Lark, la 35 de ani (în 2008) și Thaddeus, la 29 de ani (în 2020).

Toți copiii adoptați de Farrow sunt din India, Coreea și Vietnam, iar unul dintre cei patru copii biologici ai actriței este jurnalistul Ronan Farrow (35 de ani), fiul ei și al lui Woody Allen.

Viața actriței după 2000

Începând cu anii 2000, Farrow a avut apariții ocazionale la televiziune, inclusiv un rol recurent în serialul Third Watch (2001-2003). De asemenea, a avut roluri secundare în filme precum The Omen (2006), Be Kind Rewind (2008) și Dark Horse (2011).

Farrow și-a dedicat perioade semnificative ale vieții ei creșterii copiilor săi și a participat la acțiuni umanitare în străinătate, în special acelea care au privit drepturile omului în țările africane.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Mia-Farrow

https://people.com/movies/mia-farrow-says-woody-allen-weaponized-soon-yi-previn-against-her/

https://people.com/celebrity/mia-farrows-children-where-are-they-now/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Valentina Vassilyeva, mama cu cei mai mulți copii din lume?

Katharine Hepburn, vedeta de la Hollywood cu cele mai multe Oscaruri. „Nu poți schimba muzica sufletului”

Maggie Smith, una dintre cele mai bune actrițe britanice care a cucerit Hollywood. „Spune-ți părerea, chiar dacă îți tremură vocea”

Două neveste, multe amante, 8 copii și o carieră onorabilă în film. Clint Eastwood, seniorul de la Hollywood

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase