Home » Cultură » Test de cultură generală. Câte cuvinte a scris în total Shakespeare?

Test de cultură generală. Câte cuvinte a scris în total Shakespeare?

Publicat: 13.09.2022

Cei mai mulți dintre noi au auzit cu siguranță de William Shakespeare, dramaturgul considerat unul dintre cei mai mari scriitori englezi și supranumit „Poetul din Avon”. Dar câți oameni știu câte cuvinte a scris în total Shakespeare?

Shakespeare s-a născut în Stratford-upon-Avon, Anglia, în 1564, și a murit în același oraș în 1616. Data exactă a nașterii sale nu este cunoscută, dar în general este sărbătorită pe 23 aprilie, dată care coincide cu cea a morții sale.

Se știe că a fost botezat pe 26 aprilie, iar practica obișnuită la acea vreme era ca un copil să fie botezat cel târziu în prima duminică după naștere.

Un scriitor controversat

Unii au susținut că în spatele lucrărilor atribuite lui Shakespeare se afla în secret un scriitor mai nobil; oamenii se îndoiau că cineva fără descendență aristocratică ar fi putut scrie piesele și poeziile publicate sub numele lui.

Din secolul al XIX-lea, au fost propuși câțiva candidați pentru „autorul ascuns”, printre ei regina Elisabeta, Sir Francis Bacon și Edward de Vere (contele de Oxford). Astfel de dezbateri arată importanța durabilă a operelor lui Shakespeare și atrag atenția asupra semnificației lor majore, subliniază Folger Shakespeare Library.

De la apariția acestor afirmații și până în prezent, nu s-a descoperit nicio dovadă decisivă care să demonstreze că piesele au fost produse de altcineva, în afară de poetul din Stratford-upon-Avon, un bărbat dotat cu o foarte bună cunoaștere a gramaticii care avea experiența muncii într-o companie profesionistă de teatru din Londra.

Câte cuvinte a scris în total Shakespeare?

Da, cineva s-a gândit să numere câte cuvinte a scris în total Shakespeare. Potrivit lui Marvin Spevack, lucrările complete ale lui Shakespeare constau din 884.647 de cuvinte și 118.406 replici.

Câte piese a scris Shakespeare? Numărul general acceptat este de 38, deși recent a început să fie inclusă în opera sa și piesa de teatru „Eduard al III-lea”, iar unii savanți includ și o parte din „Sir Thomas More”. O altă piesă, „Cardenio”, nu a supraviețuit.

Cea mai veche piesă a sa este probabil una dintre cele trei părți ale „Regelui Henric al VI-lea”, scrisă între 1589-1591.

Ultima sa piesă este probabil „Doi veri de stirpe aleasă”, pe care Shakespeare a scris-o împreună cu John Fletcher în jurul anului 1613.

Cea mai lungă piesă este binecunoscuta „Hamlet”, cu 4.042 de replici; cea mai scurtă este „Comedia erorilor”, având 1.787 de replici.

Vă recomandăm să citiți și:

Buddha: creatorul budismului, între adevăr și legendă

Marele poet român care nu a mai putut crea după moartea unicului său fiu

Test de cultură generală. Ce reprezintă inițialele din numele scriitorului J.R.R. Tolkien?

Se împlinesc 141 de ani de la naşterea celui mai important poet simbolist român

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase