Home » Știință » Poate fi folosit deodorantul și pentru transpirația de pe față?

Poate fi folosit deodorantul și pentru transpirația de pe față?

Poate fi folosit deodorantul și pentru transpirația de pe față?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.08.2023

În ultimele săptămâni, care s-au dovedit a fi unele caniculare, transpirația a dat de furcă, pentru că a creat disconfort și jenă.

În lupta cu neplăcerile cauzate de transpirație, deodorantele sunt partenerul tăcut al femeilor și al bărbaților.

Având în vedere această situație, jurnaliștii de profil au vrut să afle dacă un deodorant poate menține și pielea de pe față uscată, nu doar pe cea din zona axilei.

Trucul cu deodorantul pe față, promovat în social media

Jurnaliștii de la The Guardian s-au întrebat dacă fruntea și porțiunea deasupra buzei pot rămâne uscate cu ajutorul antiperspirantului creat pentru axilă.

„De mai multe ori, în mijloacele de transport public, câte un pasager bine intenționat îmi oferea un șervețel ca să-mi șterg fața transpirată”, explică jurnalista Anita Bhagwandas motivul care a generat ideea acestui test.

De altfel, ideea nu este una nouă, având în vedere că unele vedete de reality show-uri au împărtășit acest truc cu publicul din social media. Aceste vedete au subliniat că folosesc un deodorant stick (nu spray sau roll-on) pe zonele de pe față unde transpiră cel mai mult. De asemenea, ele au mai explicat că acesta ar fi un deodorant păstrat exclusiv pentru ten – pentru axilă fiind unul diferit, pentru că „nu suntem animale”, notează The Guardian.

Verdictul testului a fost…

Zis și făcut: Anita a aplicat deodorantul pe frunte și deasupra buzei, apoi a aplicat machiaj așa cum o face de obicei.

„Am observat, într-adevăr, o diferență la situația chipului meu transpirat dar, totuși, am evitat să folosesc deodorantul prea des. Este natural să transpiri și, chiar dacă sunt de vină canicula sau anxietatea (o problemă pe care o am eu), nu ar trebui să fie un motiv de rușine. O parte din mine simte, de asemenea, că acesta este un truc promovat în social media prin care să ne curățăm în exces corpul”, a explicat jurnalista Anita Bhagwandas.

Concluzia testului este aceea că, dacă transpirația facială ne provoacă neplăceri, trucul merită încercat, mai ales înainte de un eveniment important. Sfatul este să alegem un deodorant fără parfum pentru că, deși acesta este recomandat pentru pielea sensibilă, nu este creat special pentru ten. Astfel, tenul sensibil ar putea fi afectat de parfumul antiperspirantului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a reciclat 98% din sudoarea și urina astronauților de pe Stația Spațială Internațională

De ce nu ar trebui recomandate medicamentele pentru tulburările de anxietate la copii?

Cum te răcorești pe caniculă? 3 metode dovedite științific

De ce le place oamenilor atât de mult mâncarea picantă?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase