Home » Știință » Cea mai mare vânătoare pentru monstrul din Loch Ness din ultimii 50 de ani

Cea mai mare vânătoare pentru monstrul din Loch Ness din ultimii 50 de ani

Publicat: 23.08.2023

În urmă cu 90 de ani, Aldie Mackay, managerul Hotelului Drumnadrochit din Scoția, a dat buzna într-o seară în bar pentru a le spune patronilor că tocmai a observat „o bestie” în lacul Loch Ness.

Această apariție – raportată în Inverness Courier – a fost cea care a dat startul mitului modern în jurul unui monstru care ar trăi în adâncurile lacului din Highland – iar sute de entuziaști ai lui Nessie sunt așteptați să ia parte la cea mai mare vânătoare organizată pentru creatura misterioasă din ultimii 50 de ani.

Organizați de recent renovatul Loch Ness Centre, voluntari din întreaga lume vor participa în persoană și online la ceea ce se crede a fi cea mai mare supraveghere de suprafață, căutând urme în apă și orice mișcări inexplicabile pe o perioadă de două zile, scrie The Guardian.

Voluntari din întreaga lume vor participa

În parteneriat cu echipa de cercetare voluntară Loch Ness Exploration, vânătoarea va înrola echipamente de prospectare care nu au mai fost folosite niciodată în Loch Ness, inclusiv drone pentru a produce imagini termice ale apei din aer cu ajutorul camerelor cu infraroșu, precum și un hidrofon pentru a detecta semnale acustice sub suprafață.

Centrul Loch Ness, recent renovat, se află în vechiul Hotel Drumnadrochit, acolo unde Aldie Mackay a lucrat.

Sute de entuziaști ai lui Nessie sunt așteptați să ia parte la vânătoare

De-a lungul anilor, oamenii de știință și pasionații amatori s-au străduit să găsească dovezi ale unui pește mare, cum ar fi un sturion, care să trăiască în acest lac adânc de 230 de metri, sau chiar o reptilă marină preistorică, cum ar fi un plesiozaur, dar fără succes.

„Întotdeauna a fost obiectivul nostru să înregistrăm, să studiem și să analizăm tot felul de comportamente și fenomene naturale care pot fi mai greu de explicat”, a explicat Alan McKenna, de la Loch Ness Exploration, care îi va informa pe voluntari în direct de la Loch Ness Centre în fiecare dimineață despre ce trebuie să caute și cum să înregistreze descoperirile.

Fraser Campbell, directorul Cobbs Group, care deține noul hotel Drumnadrochit – precum și alte locații de-a lungul A82, drumul care mărginește malul vestic al lacului – a declarat că interesul reînnoit pentru legenda monstrului a dus la rezervări „incredibile” în tot acest sezon estival.

Cea mai veche mențiune a unui monstru în apropierea lacului datează din Evul Mediu

Cea mai veche mențiune a unui monstru în apropierea lacului datează din Evul Mediu, atunci când se spune că un călugăr irlandez, St Columba, ar fi întâlnit „o bestie de apă” în râul Ness, care curge din lac.

Noțiunea a ajuns în atenția lumii în 1933, când Inverness Courier a relatat că managerul de hotel Aldie Mackay a văzut o ,,o creatură asemănătoare cu o balenă”, iar mai târziu, în același an, George Spicer a povestit aceluiași ziar că a văzut ,,o formă extraordinară de animal” traversând drumul în fața mașinii lor și dispărând în lac.

Mackay a recunoscut mai târziu că știa despre tradiția străveche „a unei bestii” în apropierea lacului cu mult înainte de propria sa apariție.

Vă recomandăm să mai citiți și:

O nouă teorie încearcă să explice legenda monstrului din Loch Ness. Ce ar putea fi, de fapt, Nessie?

Creatură colosală sau penisul unei balene? Adevărul despre monstrul din Loch Ness

Apa din lacul Loch Ness nu conţine niciun monstru

Un grup de specialişti va analiza ADN-ul din lacul Loch Ness pentru a-l găsi pe monstrul Nessie

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase