Home » Istorie » Legenda monstrului din Loch Ness a fost influenţată de descoperirea fosilelor dinozaurilor

Legenda monstrului din Loch Ness a fost influenţată de descoperirea fosilelor dinozaurilor

Legenda monstrului din Loch Ness a fost influenţată de descoperirea fosilelor dinozaurilor
Publicat: 06.05.2019
Monstrul din lacul Loch Ness reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi influente poveşti cu monştrii de pe mapamond. Un nou studiu susţine faptul că legenda care s-a creat în jurul lacului a fost puternic influenţată de către descoperirea fosilelor dinozaurilor.
O echipă formată din cercetătorul Charles Paxton de la University of Saint Andrews şi paleontologul Darren Naish de la University of Southampton au demarat un proiect pentru a cerceta posibilitatea existenţei unei creaturi pe fundul lacului Loch Ness, relatează FoxNews
 
Relatările cu privire la existenţa unei creaturi în lacul Loch Ness datează din secolul VI al erei noastre, iar secolele XIX şi XX au reprezentat o creştere a interesului faţă de subiect. Un studiu recent susţine că aceste legende au fost influenţate de către descoperea fosilelor preistorice.
 
Una dintre „dovezile” care au fost aduse de-a lungul timpului în favoarea existenţei unei creaturi pe fundul lacului Loch Ness este celebra „fotografie a chirurgului”. Realizată de către Robert Kenneth Wilson, această fotografie a fost publicată în 1934 şi prezintă gâtul şi capul presupusei creaturi. Analize ulterioare au dovedit că această fotografie era o înscenare.
 
Studiul notează un declin al relatărilor creaturilor marine care să fie comparate cu şerpii. „Descoperirea fosilelor aparţinând unor creaturi marine cu gâtul lung, începând cu secolul XIX, se dovedeşte a avea o influenţă asupra percepţiei a ceea ce cred oamenii că au văzut în apă”, a declarat Charles Paxton de la University of Saint Andrews.
 
În mai 2018, o echipă de cercetători şi-au exprimat interesul de a cerceta existenţa misterului din lacul Loch Ness prin prelevarea de mostre de apă şi testarea acestora pentru a vedea urmele de ADN lăsate de animalele care trăiesc acolo.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acestea sunt fosilele Monstrului din Loch Ness?

A murit monstrul din Loch Ness?

Zgomotul straniu din Loch Ness ii ingrozeste pe scotieni

“Dinozaur viu” fotografiat in Statele Unite ale Americii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase