Home » Știință » Avionul spațial secret al Chinei a trimis la sol semnale puternice deasupra Americii de Nord

Avionul spațial secret al Chinei a trimis la sol semnale puternice deasupra Americii de Nord

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.12.2023

Tot mai multe informații continuă să iasă la iveală despre misiunea secretă a Chinei în spațiu. Avionul spațial Shenlong a fost observat în timp ce lansa „șase ajutoare misterioase”.

Însă, mai îngrijorător este că avionul spațial ar fi trimis semnale la o bază secretă sau o navă de pe coasta de vest a Americii de Nord.

Potrivit relatărilor din The South China Morning Post (SCMP), aceste informații vin de la un astronom amator care urmărește nava încă de la intrarea pe orbita Pământului, la jumătatea lunii decembrie. Aflat în Columbia Britanică, astronomul amator Scott Tilley a declarat pentru SCMP că a detectat emisii puternice la 2280 MHz provenind de la avionul spațial sau unul dintre „ajutoarele” sale.

„Asta ar putea indica o bază terestră clandestină”

„Observ un tipar în emisiile radio deasupra mea și se pare că preferă trecerile la elevație scăzută pe partea de vest. Asta ar putea indica o bază terestră clandestină pe coasta de vest a Americii de Nord sau o navă la coastă”, a spus Tilley, care i-a ajutat pe cei de la NASA să-și găsească un satelit demult pierdut în 2018.

Așa cum precizează și InterestingEngineering, totul este la nivel de presupuneri și zvonuri.

Foarte puține informații au fost confirmate despre avionul spațial Shenlong

Shenlong, comparabil cu avionul spațial american X-37B, a fost urmărit prin satelit încă de la lansarea sa din deșertul Gobi, în data de 14 decembrie 2023. După câteva zile de la lansare, cel puțin șase obiecte misterioase au fost detectate pe orbita joasă a Pământului, potrivit lui Tilley și unei echipe din Elveția, specializată în supravegherea spațială.

Aceasta este a treia misiune pentru avionul spațial Shenlong al Chinei, care a mai lansat obiect necunoscute și în misiunile anterioare. Primele două misiuni au durat două zile și respectiv nouă luni. Cu toate acestea, nu sunt cunoscute foarte multe detalii despre natura sau scopul obiectelor. De asemenea, foarte puține informații au fost confirmate despre avionul spațial Shenlong (nici măcar nu se știe cum arată) și nu este cert cât va dura actuala misiune.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O navă spațială a Chinei, urmată îndeaproape de 6 „ajutoare” misterioase

Imagini incredibile de la NASA cu reintrarea în atmosferă a navei spațiale Orion! A avut de 32 de ori viteza sunetului

NASA „a trimis” o pisică în spațiu, la 31 de milioane de kilometri depărtare de Pământ

O priveliște spectaculoasă cu orizontul planetei Marte, surprinsă de o sondă NASA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase