Home » Știință » Imagini incredibile de la NASA cu reintrarea în atmosferă a navei spațiale Orion! A avut de 32 de ori viteza sunetului

Imagini incredibile de la NASA cu reintrarea în atmosferă a navei spațiale Orion! A avut de 32 de ori viteza sunetului

Credit foto: NASA
Publicat: 14.12.2023

NASA a dezvăluit imagini incredibile cu momentul în care nava spațială Orion reintră în atmosfera Pământului cu o viteză de 11 kilometri pe secundă. Asta înseamnă de 32 de ori mai rapid decât viteza sunetului!

Filmarea a fost surprinsă în timpul misiunii Artemis 1 de la NASA în anul 2022, durează 25 de minute și poate fi vizionată AICI.

Misiunea Artemis 1 fără echipaj s-a îndreptat spre Lună în noiembrie 2022 și a reprezentat primul test al NASA cu uriașul sistem de lansare spațială (SLS) care va duce într-o bună zi oamenii înapoi pe Lună, și chiar pe Marte.

Orion s-a izbit de atmosfera Pământului și a produs „o coadă de plasmă”

A fost, de asemenea, o șansă de a testa nava spațială Orion. Nava parțial reutilizabilă a fost concepută pentru a susține un echipaj de până la patru persoane.

În cadrul misiunii Artemis 1, Orion a pornit la drum singură și a petrecut 25 de zile în spațiu, inclusiv șase zile pe orbita Lunii, înainte să revină pe Terra. Cele 16 camere de la bord au documentat totul.

La întoarcere, Orion s-a izbit de atmosfera Pământului și a produs „o coadă de plasmă” în urma sa. În cele din urmă, Orion s-a prăbușit în Pacific în data de 11 decembrie 2022, potrivit ScienceAlert.

A ajuns mai departe decât orice altă navă spațială concepută pentru transportul uman

Nava spațială a testat un nou tip de reintrare, prin care obiectul ricoșează de atmosferă, iar NASA poate să controleze mai bine locul în care aterizează nava spațială, indiferent de locul în care se lovește mai întâi de atmosfera planetei noastre.

În prima sa misiune, Orion a ajuns la peste 434.000 de kilometri de Pământ, mai departe decât orice altă navă spațială concepută pentru transportul uman. NASA va testa Orion și cu un echipaj în cadrul misiunii Artemis 2, programată pentru lansare în noiembrie 2024.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Astronauții Artemis vor revoluționa fotografia pe Lună cu cea mai performantă cameră de până acum

Misiunea Artemis II intră în faza finală! Ultimele pregătiri la cea mai puternică rachetă construită vreodată

Boeing ar fi furat tehnologia folosită de NASA în programul Artemis

Prețul astronomic plătit de NASA pentru noile costume spațiale concepute pentru programul Artemis

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase