Home » Știință » Mersul cu bicicleta la serviciu, asociat cu o sănătate mintală mai bună

Mersul cu bicicleta la serviciu, asociat cu o sănătate mintală mai bună

Publicat: 18.01.2024

O nouă cercetare arată că mersul cu bicicleta la serviciu rezultă în mai puține medicamente pentru tratarea anxietății sau a depresiei prescrise pentru persoanele care folosesc acest mijloc de transport pentru navetă.

Analiza a aproape 380.000 de persoane din Scoția sugerează că naveta cu bicicleta reduce riscul de probleme de sănătate mintală.

În timp ce cercetările anterioare sugerează că mersul cu bicicleta la serviciu aduce beneficii stării mintale de bine, majoritatea studiilor au implicat un număr mic de participanți și măsurători autodeclarate ale sănătății.

Mersul cu bicicleta la serviciu este benefic pentru sănătate

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh (Scoția) au combinat datele a 378.253 de persoane cu vârste între 16 și 74 de ani din recensământul scoțian din 2011 cu înregistrările NHS privind prescripțiile pentru următorii cinci ani.

Persoanele incluse în studiu au locuit și au lucrat în Edinburgh sau Glasgow, au stat la circa 1,6 kilometri distanță de o pistă de biciclete și nu au avut nicio rețetă pentru probleme de sănătate mintală la începutul studiului.

Cercetătorii au descoperit o reducere cu 15% a prescripțiilor pentru depresie sau anxietate în rândul celor care mergeau cu bicicleta la locul de muncă în cei cinci ani de după 2011, în comparație cu cei care nu mergeau cu bicicleta. Mersul cu bicicleta la locul de muncă a dus la o reducere mai mare a prescripțiilor pentru sănătatea mintală la femei decât la bărbați.

„Studiul nostru s-a folosit de faptul că oamenii similari sunt mai predispuși să meargă cu bicicleta la locul de muncă dacă locuiesc aproape de o pistă de biciclete. Folosind această proprietate, a fost posibil să simulăm un studiu clinic randomizat și să comparăm sănătatea mintală a celor care merg cu bicicleta la muncă cu cei care folosesc alte mijloace de transport, dar care sunt altfel comparabili”, spune dr. Laurie Berrie.

Importanța unei navete active

Analiza echipei arată că doar aproximativ 2% dintre cei care merg la serviciu în Glasgow și puțin sub 5% din cei care lucrează în Edinburgh fac naveta cu bicicleta. Bărbații erau mai predispuși decât femeile să meargă la locul de muncă cu bicicleta.

Studiul oferă dovezi suplimentare cu privire la importanța promovării călătoriilor active și a investițiilor în infrastructură pentru a încuraja mai multe persoane să meargă cu bicicleta la serviciu, afirmă echipa.

„Descoperirea noastră că această metodă economică și sustenabilă de deplasare la locul de muncă îmbunătățește, de asemenea, sănătatea mintală sugerează că o politică de investiții în piste de biciclete și încurajarea navetelor active are probabil beneficii semnificative. Aceasta nu ar îmbunătăți doar sănătatea mintală a oamenilor, dar ar putea contribui și la reducerea emisiilor de carbon, a congestiei rutiere și a poluării aerului”, spune profesorul Chris Dibben, citat de Medical Xpress.

Rezultatele au fost publicate în International Journal of Epidemiology.

Vă recomandăm să citiți și:

Ciudat, dar adevărat! Lacrimile femeilor pot reduce agresivitatea bărbaților

Ce se întâmplă cu dinții tăi pe măsură ce îmbătrânești?

Mii de oameni au suferit supradoze de Ozempic, medicamentul miraculos pentru slăbit

Chimicalele eterne declanșează răspândirea cancerului, a demonstrat un studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase