Home » Știință » Jobul de vis de la NASA: agenția caută oameni care să trăiască la fel ca pe Marte!

Jobul de vis de la NASA: agenția caută oameni care să trăiască la fel ca pe Marte!

Publicat: 24.02.2024

Patru oameni cu dorința de a ajunge pe Marte pentru o experiență simulată timp de un an ar putea avea parte de jobul de vis de la NASA.

Proiectul Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA) al agenției spațiale implică restricționarea la un habitat de 158 de metri pătrați numit Mars Dune Alpha, cu resurse limitate și confruntarea cu provocări precum stresori de mediu și defecțiuni ale echipamentelor.

„Pe durata misiunii, echipajul va efectua plimbări spațiale simulate și va furniza date cu privire la o varietate de factori, care pot include sănătatea fizică și comportamentală, și performanța”, explică NASA pe site-ul misiunii.

În ce scop a fost creat jobul de vis de la NASA?

„Acest mediu analog ne permite să introducem unele dintre efectele de realitate pe care nu le-am putea obține pe Stația Spațială Internațională și ne permite, de asemenea, să obținem o dimensiune de eșantion mai mare”, spune Grace Douglas, investigatoare principală la CHAPEA, explicând de ce această tactică este folosită pentru a aduna informații pentru viitoarele misiuni cu echipaj pe Lună și pe Marte.

„Acesta este cu adevărat nucleul care ne aduce toate datele de care vom avea nevoie pentru a efectua aceste misiuni”, continuă ea.

Ce cerințe trebuie să îndeplinească doritorii?

Însă pentru jobul de vis de la NASA și criteriile de selecție sunt pe măsură.

Candidații eligibili trebuie să fie cetățeni americani sau rezidenți permanenți cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, să aibă o sănătate excelentă, să nu fumeze și să nu aibă antecedente penale. Echipajul potențial trebuie să aibă cel puțin o diplomă de master în domeniul STEM, un minim de o mie de ore ca pilot de aeronave sau să fi terminat pregătirea ca ofițer militar.

Întrebările din aplicație acoperă teme precum dietele și sănătatea intestinelor, experiența cu izolarea și claustrofobia. Candidații trebuie, de asemenea, să ofere opinii cu privire la așteptările față de experiență.

„Cum ați gestionat izolarea cauzată de COVID-19?” este una dintre întrebări.

Întregul proces de selecție va dura până la 14 luni.

Prima dintre cele trei misiuni CHAPEA planificate a început pe 25 iunie 2023 și a ajuns la jumătate în ianuarie 2024.

Cei patru membri ai echipajului au reușit să îndeplinească multe provocări, cum ar fi creșterea de culturi, în timp ce erau izolați într-o clădire imprimată 3D, într-o „ladă” de nisip gigantică, în cadrul Centrului Spațial Johnson al NASA din Houston.

„Cea mai bună și cea mai proastă parte a misiunii de până acum a fost cât de repede a trecut timpul. Știu că a fost un an cu adevărat special aici până acum, așa că o să-mi fie foarte dor, dar abia aștept să-mi revăd familia și prietenii”, spune ofițerul medical Nate Jones, citat de Science Alert.

Vă recomandăm să citiți și:

Cât au cheltuit fanii japonezi ca să o vadă pe Taylor Swift la Tokyo?

Peste 100 de pisici moarte au fost găsite în „Casa Groazei” din Franța

Primul mare oraș italian care introduce limita de viteză de 30 km/h

Iată cum scobitul în nas poate crește riscul de Alzheimer

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase