Home » Știință » Oamenii care trăiesc în orașe cu multă verdeață au o sănătate mintală mai bună

Oamenii care trăiesc în orașe cu multă verdeață au o sănătate mintală mai bună

Oamenii care trăiesc în orașe cu multă verdeață au o sănătate mintală mai bună
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.03.2024

Un nou studiu de la Texas A&M University School of Public Health sugerează că locuitorii orașelor care au mai multe spații verzi necesită mai puține servicii de sănătate mintală.

Studiul a fost publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.

Cercetătorii au măsurat spațiile verzi cu NatureScore, care utilizează numeroase seturi de date legate de factori precum poluarea aerului, zgomot, parcuri și copertine pentru a calcula cantitatea și calitatea elementelor naturale pentru orice adresă cunoscută din Statele Unite și alte câteva țări.

Pentru adrese, au folosit date privind vizitele legate de probleme de sănătate mintală agregate la nivel de cod poștal din fișierele de date pentru ambulatoriu pentru spitalele din Texas, din 2014 până la jumătatea anului 2019.

Mai puține probleme legate de sănătatea mintală

Studiul a inclus informații despre întâlnirile cu pacienții, inclusiv vârsta pacientului, sexul, rasa/etnia, nivelul de studii, nivelul de sărăcie, diagnosticul principal și codul poștal.

Au fost selectate 61.391.400 de întâlniri pentru adulți în ambulatoriu în orașele din statul american Texas pentru depresie, tulburări bipolare, stres și anxietate.

Eșantionul a inclus date din 1.169 de coduri poștale din Texasul urban, cu un NatureScore median de 85,8, potrivit EurekAlert.

Dintre aceste întâlniri, 63% erau femei, 30% aveau 65 de ani sau mai mult, 54% erau albi non-hispanici și 15% erau hispanici. La nivelul codului poștal, 27% din populația totală avea o diplomă de licență, 58% erau angajați, 14% trăiau în sărăcie și 17% nu aveau acoperire de asigurare de sănătate.

Cartierele cu cele mai înalte scoruri

Procentul celor de 65 de ani și peste, albi, hispanici și angajați a fost mai mare în zonele cu un NatureScore mai mare. În plus, codurile poștale cu un NatureScore mai mare, au avut procente mai mici de oameni care trăiau în sărăcie sau fără asigurare.

Tendința pentru probleme de sănătate mintală a scăzut pe măsură ce scorul natural al unui cartier a crescut.

Cei care locuiau în cartiere cu cele mai înalte scoruri au avut rate semnificativ mai mici de probleme de sănătatea mintală în comparație cu cartierele cu cea mai scăzută rată.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mersul cu bicicleta la serviciu, asociat cu o sănătate mintală mai bună

Un studiu a găsit o legătură între navetă și sănătatea mintală proastă

Prevalența bolilor mintale în România a crescut de șase ori în ultimii 10 ani

Românii stau prost cu sănătatea mintală și nici n-au bani de terapie

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase