Home » Cultură » Cele mai frumoase săli de operă din lume

Cele mai frumoase săli de operă din lume

Cele mai frumoase săli de operă din lume
Publicat: 17.07.2017
Fotolii catifelate, loje private luxoase, strălucirea fină a ornamentelor aurite – iată ceea ce vede fiecare vizitator atunci când păşeşte pentru prima oară în cele mai frumoase săli de operă şi teatru din lume. Frumuseţea sălilor de operă mai poate fi comparată doar cu cea a interioarelor unor castele de lux europene.
Impresia de sărbătoare şi grandoare dată de acestea a fost transmisă şi de fotograful new-yorkez David Leventi, care şi-a dedicat cinci ani din viaţă proiectului său intitulat „Portraits of Theaters”, scrie Rador.. În cadrul acestuia, el a filmat sălile din poziţia artistului (de pe scenă) pentru ca spectatorul să fie cel care se simte în centrul atenţiei.
 
   Aşa că, doamnelor şi domnilor, îmbrăcaţi-vă în cele mai frumoase rochii de seară şi în cele mai bune smochinguri pentru că pornim într-o călătorie prin cele mai frumoase opere şi teatre din lume.
 
Ateneul Român
 
 
 Şi vom începe călătoria noastră cu Ateneul Român din Bucureşti. Această clădire-simbol, nu doar a capitalei, ci şi a României, a fost construită într-o combinaţie de stil neoclasic cu stil eclectic, în perioada 1886 şi 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron. Sala de concerte este renumită pentru sunetul său perfect, care se datorează imensei cupole a Ateneului Român, iar acustica excepţională a plasat sala printre cele mai reuşite construcţii de acest gen nu doar din Europa, ci şi din întreaga lume.
 
Citeşte continuarea pe Rador.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase