Home » Cultură » Patru noi cărţi din universul „Harry Potter” vor fi publicate în vara acestui an

Patru noi cărţi din universul „Harry Potter” vor fi publicate în vara acestui an

Patru noi cărţi din universul „Harry Potter” vor fi publicate în vara acestui an
Publicat: 09.06.2019
Patru noi cărţi din universul "Harry Potter", imaginat de scriitoarea britanică J. K. Rowling, vor fi publicate în vara acestui an, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Pottermore, citat de bfmtv.com.

Noile volume vor permite fanilor „să plonjeze şi mai adânc în istoria magiei”, potrivit comunicatului, şi vor avea ca temă diferite materii predate la Hogwarts, precum poţiunile şi îngrijirea creaturilor magice.

Saga se va intitula „Harry Potter: A Journey Through…”, iar primele două cărţi vor fi lansate pe 27 iunie.

Volumele vor fi disponibile în limbile engleză, franceză, italiană şi germană.

În vârstă de 53 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, avea în urmă cu câţiva ani o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J. K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile „Harry Potter” au fost publicate în peste 500 de milioane de copii între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase