Home » D:News » Shanghai Center se vrea cea mai inalta cladire din lume

Shanghai Center se vrea cea mai inalta cladire din lume

Shanghai Center se vrea cea mai inalta cladire din lume
Publicat: 02.12.2008
Constructia uriasei cladiri a fost lansata la 29 noiembrie iar rezultatul final se vrea un adevarat doborator de recorduri, in spiritul deja consacrat al autoritatilor chineze, anunta publicatia rusa Pravda.

Noul zgarie nori va fi ridicat in districtul Pudong din Shanghai si va fi finalizat in anul 2014. Constructia va avea 632 de metri inaltime, costurile necesare fiind estimate la 14,8 miliarde yuani (aproximativ 2,17 miliarde dolari americani). In acest moment, in Shanghai exista alte doua cladiri uriase, cu inaltimi de 420,5 metri, respectiv 492 de metri.

Turnul a fost proiectat de Gensler, o companie americana de profil, si va fi format din noua cilindri suprapusi. Toata constructia va fi inconjurata cu un imens perete de sticla circular.

„Cladirea a fost astfel proiectata incat sa fie una ecologica”, afirma Wang Wei, un oficial al Ministerului Constructiilor din China. Intre cei noua cilindri aferenti constructiei si peretele de sticla exterior vor exista noua gradini iar un parc public va fi deschis in interiorul turnului. „Va fi o imagine impresionanta care va sublinia tendinta de ascensiune economica a Chinei si a dinamicii spiritului poporului chinez. Nu va exista in niciun alt loc pe Terra o cladire mai sofisticata si mai bine construita decat Shanghai Center”, sustine Marshall Strabala, director de design al companiei americane Gensler.

In prezent, se estimeaza ca Burj Dubai, actualmente in constructie, va atinge, la momentul finalizarii, inaltimea de 707 metri, ea urmand sa devina cea mai inalta cladire a lumii.

Sursa:Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase