Home » D:News » Invenţie inedită a cercetătorilor australieni: ananasul cu gust de nucă de cocos

Invenţie inedită a cercetătorilor australieni: ananasul cu gust de nucă de cocos

Invenţie inedită a cercetătorilor australieni: ananasul cu gust de nucă de cocos
Publicat: 05.12.2012
O echipă de cercetători australieni a reuşit să conceapă un ananas „piña colada”, cu un gust asemănător cu cel al unei nuci de cocos.

Oamenii de ştiinţă din cadrul unei agenţii guvernamentale din Queensland lucrează de aproximativ 10 ani la conceperea unui nou tip de ananas, mai dulce şi mai zemos, însă nu intenţionau să creeze un ananas cu aromă de nucă de cocos.

„Este dulce, foarte zemos şi cu o cantitate redusă de acid”, a explicat Garth Sanewski, un specialist în horticultură din cadrul agenţiei de agricultură a statului Queensland.

„Are o aromă grozavă de nucă de cocos, pe care nu o veţi mai găsi la vreun alt ananas din Australia”, a mai spus Sanewski.

Noul ananas, ce va fi lansat pe piaţă sub denumirea de „AusFestival”, a fost supranumit şi „ananasul piña colada”, deoarece va permite oamenilor să realizeze celebrul cocktail fără a mai fi nevoiţi să amestece două fructe.

Cercetătorii estimează că noul soi de ananas va fi lansat pe piaţă în aproximativ doi ani.

„Noi nu am intenţionat să creăm un ananas cu gust de nucă de cocos sau cu vreo altă aromă anume. Pur şi simplu am dorit să descoperim o varietate mai dulce, cu un nivel al acidităţii mai redus şi mai aromată”, a explicat Dr. Sanewski într-un interviu acordat postului australian de televiziune ABC.

Aceasta nu este prima reuşită a cercetătorilor din Queensland. Dorind să profite de climatul cald întâlnit în această regiune australiană, oamenii de ştiinţă au reuşit acum doi ani să conceapă primul soi australian de ananas, intitulat Australian Jubliee. Acum, în această regiune sunt produse anual 80.000 de tone de ananas, iar oficialii regiunii doresc ca oamenii de ştiinţă să conceapă varietăţi mai puţin costisitoare şi mai gustoase, pentru a concura cu fructele de import.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase