Home » D:News » Premieră în adâncuri: un calmar gigantic a fost filmat în mediul său natural (FOTO)

Premieră în adâncuri: un calmar gigantic a fost filmat în mediul său natural (FOTO)

Publicat: 07.01.2013
Oamenii de ştiinţă au anunţat că au reuşit să filmeze, pentru prima dată, o specie rară de calmar gigantic care cutreieră adâncurile Pacificului şi a cărui lungime ajunge până la 8 metri.

Cei de la Muzeul Naţional de Ştiinţă, din Japonia, au surprins, în premieră, creatura în mediul său natural. Nevertebratul în cauză este personaj de legendă, descris de pescari drept bestia din adâncuri. 

Pentru a ajunge în mediul natural al calmarului, în apele adânci aflate la 15 kilometri est depărtare de insula Chichi, oamenii de ştiinţă au utilizat un submersibil. Cercetătorul Tsunemi Kubodera a declarat că echipa a urmărit molusca la adâncimi de 900 de metri. 

Imaginile au surprins creatura argintie cum înota împotriva curentului ducând în braţele sale un calmar folosit pe post de momeală. 

Premieră în adâncuri: un calmar gigantic a fost filmat în mediul său natural

Kubodera a explicat că exemplarul filmat nu avea două dintre cele mai lungi braţe şi estimează că, dacă acesta ar fi fost întreb, ar fi ajuns să măsoare 8 metri lungime. Totuşi, el nu a dat nicio explicaţie pentru lipsa celor două braţe. 

În 2006, Kubodera a mai filmat un astfel de calmar din barca sa. Ambele filmări, atât cea din 2006, cât şi cea din 2012 au fost realizate în aceeaşi zonă, la aproximativ 1.000 de kilometri de Tokyo.

Calmarul numit oficial „Architeuthis” este descris drept unul dintre ultimele mistere ale oceanului, făcând parte dintr-o lume atât de ostilă încât a fost foarte puţin explorată. 

Pe baza acestei filmări, NHK şi Discovery Channel plănuiesc să realizeze o serie de documentare. 

Premieră în adâncuri: un calmar gigantic a fost filmat în mediul său natural

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase