Home » D:News » Inovaţie australiană: vinul care luptă împotriva oboselii cronice şi a artritei

Inovaţie australiană: vinul care luptă împotriva oboselii cronice şi a artritei

Inovaţie australiană: vinul care luptă împotriva oboselii cronice şi a artritei
Publicat: 23.01.2013
Lumea medicală dezbate de decenii bune beneficiile pe care vinul roşu le aduce sănătăţii umane. Acum, un biochimist australian afirmă că a conceput un vin special, ce conţine numeroşi antioxidanţi, ce poate trata un număr mare de afecţiuni.

Greg Jardine a brevetat o serie de compuşi pe care i-a creat în timpul procesului de vinificaţie despre care afirmă că au un rol antiinflamator, ajutând la combaterea unor afecţiuni precum artrita sau oboseala cronică.

Deşi mai multe studii sugerează că o doză mică de vin consumată zilnic poate ajuta bărbaţii să trăiască mai mult şi poate proteja împotriva afecţiunilor cardiace, aceste cercetări au fost combătute de cadrele medicale ce subliniază pericolele asociate consumului de alcool.

Jardine crede că băutura creată de el aduce beneficii concrete sănătăţii umane. „Procesul permite ca acest antioxidant, care există deja în vin, să atingă un nivel mutl mai mare, unde efectele benefice sunt evidente”, a explicat Jardine pentru AFP.

Jardine afirmă că, în mod normal, creşterea cantităţii de antioxidanţi din vin făcea ca băutura să conţină prea mulţi tanini, fiind de nebăut. Prin procesul brevetat, Jardine a reuşit să facă antioxidanţii mai solubili în grăsimi, ceea ce îi face mai uşor de absorbit în corpul uman şi totodată mai plăcuţi la gust. „E o dublă reuşită”, spune australianul.

Vinul său este creat prin procesele obişnuite de vinificaţie, doar că în anumiţi paşi anumite procese sunt stimulate pentru a avea loc la un nivel mult mai intens. „Nu am făcut nimic neobişnuit, nimic nefiresc în procesul de vinifcaţie, astfel că sticla noastre de vin supersec este pur şi simplu o sticlă de vin roşu”, explică biochimistul.

Jardine speră ca brevetul său pentru Tehnologie Polifenolilor Modificaţi să fie util şi pentru alte băuturi şi alimente. Australianul crede că prin acest proces şi berea sau dulciurile pot fi modificate pentru a aduce beneficii sănătăţii umane.

Farmacologul Lindsay Brown a testat compuşii produşi de Jardine în cadrul laboratoarelor Universităţii Southern Queensland. Brown anunţă că testele au arătat că aceşti compuşi au dus la îmbunătăţirea şobolanilor care sufereau de artrită. „Compuşii previn inflamaţia, umflarea membrelor şi imobilitatea acestora”, explică Brown.

Brown subliniază însă că există şi pericole în cazul folosirii vinului în scopuri medicinale. „Problema apare atunci când unele persoane înţeleg din asta că este OK să bei o sticlă în fiecare zi”, avertizează cadrul medical.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că folosirea nocivă a alcoolului duce la 2,5 milioane de decese în fiecare an, fiind cel de-al treilea factor de risc la nivel global pentru mortalitatea prematură.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase