Home » D:News » 10 alimente care îţi dau energie

10 alimente care îţi dau energie

10 alimente care îţi dau energie
Publicat: 23.09.2013
Data viitoare când simţi că ai nevoie de un plus de energie nu mai cere încă o cafea sau bomboane. Cafeina şi zahărul ne dau un plus de energie, dar efectul lor dispare subit iar acest lucru ne lasă lipsiţi de vlagă.

Aşadar, în locul cafeinei şi al zahărului aţi putea încerca unul dintre aceste 10 alimente de mai jos care vă pot creşte nivelul de energie şi vă pot îmbunătăţi starea de sprit şi productivitatea. 

1. Migdalele sunt pline de vitamina E şi magneziu

Aşadar, ele sunt gustări ideale pentru creşterea nivelului de energie. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nutrients, migdalele sunt nucile cu cel mai mare nivel de substanţe nutritive. Ele conţin multă vitamină E şi magneziu, având totodată multe proteine care ne ajută să ne menţinem energia zilnic. 

2. Ciocolata neagră are cafeină şi teobromină

Atât cafeina, cât şi teobromina ne vor asigura un nivel ridicat de energie. Consumul moderat de cafeină şi zahăr din ciocolată nu va duce la scăderea bruscă a energiei odată ce efectul alimentului va dispărea. ca regulă generală, cu cât ciocolata conţine mai multă cacao, cu atât ea are mai puţin zahăr în compoziţie. Prin urmare, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât ea va creşte nivelul de energie. 

3. Somonul este bogat în acizi graşi omega-3

Un studiu din 2004 publicat în jurnalul Lipids in Health and Disease susţine că acizii graşi omega-3 pot îmbunătăţi starea de spirit oferind protecţie şi împotriva depresiei. 

4. Condimentele 

Ierburile condimentate poate ajuta la întărirea metabolismului asigurându-ne energia necesară. De exemplu, ardeii iuţi conţin compusul numit capsaicină care poate îmbunătăţi funcţiile metabolismului, ajutând totodată digestia. În plus, unele condimente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăţi funcţiile cognitive, potrivit Medical Journal Of Australia [PDF].

5. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este o alternativă bună pentru iaurtul obişnuit deoarece are mai multe proteine şi mai puţină lactoză şi carbohidraţi. Un studiu publicat în jurnalul Appetite subliniază că iaurtul grecesc îi poate ajuta pe oameni să se simtă sătui tocmai datorită proteinelor din el care acţionează încet. 

6. Popcornul este o sursă bună de carbohidraţi

Popcornul este bogat în fibre şi carbohidraţi, dar este sărac în calorii (atunci când ele nu conţin unt). Un studiu publicat în jurnalul Nutrients relevă faptul că popcornul este una dintre gustările care au cea mai mare capacitate de a creşte nivelul de energie în rândul copiilor. 

7. Legumele cu frunze verzi

Chiar dacă nu vei obţine o musculatură super-puternică ca a lui Popey, consumul de legume cu frunze verzi îţi va asigura un nivel energetic ridicat graţie conţinutului lor ridicat de fier. Oboseala este unul dintre cele mai comune simptome ale deficienţei de fier, potrivit specialiştilor de la National Heart, Lung, and Blood Institute, dar consumul regulat de spanac poate remedia această problemă. Fierul promovează circulaţia celulelor roşii din sânge, lucru care ne ajută să ne menţinem alerţi şi să ne creştem nivelul de concentrare. 

8. Cerealele integrale sunt surse importante de energie

Cerealele integrale conţin mulţi carbohidraţi, ce-i drept. Dar în acest caz vorbim de carbohidraţi complecşi care vor asigura o eliberare constantă de energie de-a lungul zilei, potrivit unei analize publicate de Whole Grains Council [PDF]. Aşadar, consumul cerealelor integrale la micul dejun asigură „combustibil” pentru o zi întreagă. 

9. Afinele pot încuraja funcţiile cognitive

există un motiv întemeiat pentru care specialiştii susţin că afinele sunt super-alimente. Mai exact, ele sunt pline de antioxidanţi şi, în plus, studiile au indicat că ele au rol important asupra funcţiilor cognitive şi asupra agilităţii mentale, potrivit USDA.

10. Ouăle sunt bogate în proteine

Nu trebuie să le consumi crude pentru a obţine proteinele din ele. Potrivit unei analize din Nutrition Today, proteinele asigură o sursă stabilă de energie. În plus, ele sunt bogate în vitamina B. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase