Home » D:News » Ce nu ştiaţi despre săpunurile antibacteriene. Cum trebuie folosite corect, ca să fie eficiente

Ce nu ştiaţi despre săpunurile antibacteriene. Cum trebuie folosite corect, ca să fie eficiente

Ce nu ştiaţi despre săpunurile antibacteriene. Cum trebuie folosite corect, ca să fie eficiente
Publicat: 03.04.2014
Deşi sunt destul de folosite, produsele antibacteriene nu au efectul dorit pentru că nu sunt utilizate corect, se arată într-o cercetare publicată de specialiştii americani.

Oamenii nu ştiu cum trebuie să folosească în mod corect un săpun antibacterian, este concluzia unei cercetări realizate de Rolf Halden, de la Center for Environmental Security din cadrul Universităţii de Stat Arizona.

El spune că foarte multe persoane utilizează aceste produse care conţin triclosan şi triclocarban. Cercetătorii spun că au detectat această substanţă în urina a trei sferturi dintre americani.

Totuşi, produsele antibacteriene par să nu aibă efect în cazul lor, deşi sunt folosite şi în spitale şi clinici, unde eficienţa lor în distrugerea microbilor şi bacteriilor a fost demonstrată.

Specialiştii cred că oamenii nu ştiu cum trebuie să folosească un săpun antibacterian. Ca să fie eficient, un asemenea produs trebuie utilizat timp de 20-30 de secunde la o singură spălare. În schimb, o persoană foloseşte săpunul aproximativ 6 secunde, în medie, când se spală pe mâini.

În plus, există riscul ca unii microbi să devină rezistenţi la substanţele din aceste produse, iar chimicalele nu vor mai fi eficiente, în schimb vor afecta organismul, în special echilibrul hormal.

Administraţia Alimentelor şi Medicamentului a cerut ca substanţele antibacteriene să nu mai fie folosite în produsele de îngrijire personală decât dacă efectul lor va fi demonstrat.

Aceste produse ar trebui vândute doar în farmacii, pe bază de prescripţie medicală, crede Halden. Cercetarea lui a fost publicată în revista Environmental Science & Technology.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase