Home » D:News » Au americanii un plan secret? Ce vor să facă dacă erupe supervulcanul Yellowstone

Au americanii un plan secret? Ce vor să facă dacă erupe supervulcanul Yellowstone

Au americanii un plan secret? Ce vor să facă dacă erupe supervulcanul Yellowstone
Publicat: 11.05.2014
O publicaţie din Africa de Sud susţine că autorităţile americane au luat deja măsuri, în cazul în care supervulcanul Yellowstone va erupe.

Potrivit site-ului Praag, în cazul acestui cataclism, milioane de cetăţeni americani ar urma să fie evacuaţi de urgenţă şi găzduiţi în Brazilia, Australia şi Argentina.

Congresul Naţional African, partidul aflat la putere în Africa de Sud, ar fi primit o oferta similară. În schimbul sumei de 10 miliarde de dolari pe an, autorităţile ar fi urmat să asigure găzduirea timp de 10 ani a americanilor evacuaţi.

Oficialii africani au respins însă această propunere, de teamă că venirea unui număr aşa de mare de americani în ţară va destabiliza structura socială, a precizat purtătorul de cuvât al Ministerului de Externe, Siph Matwetwe.

Temerile legate de o posibilă erupţie a supervulcanului Yellowstone au apărut recent, după ce turme de bivoli au fost observate fugind din această rezervaţie naturală.

Deşi specialiştii au negat iminenţa unei catastrofe, subiectul este dezbătut intens, o teorie susţinând că autorităţile nu fac publice anumite informaţii.

Vulcanul gigantic a erupt de 3 ori în ultimii 3 milioane de ani. Dacă erupţia se va repeta, 17 state americane vor fi grav afectate, la fel şi sudul Canadei şi nordul Mexicului.

Teoretic, experţii ar trebui să afle din timp când va avea loc o explozie şi să poartă alerta populaţia, dar în realitate supervulcanul poate rupe oricând.

Sursa: Epoch Times

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase