Home » D:News » Tehnologie inovatoare: iată cum arată magnetul implantat în craniu ce redă auzul persoanelor surde!

Tehnologie inovatoare: iată cum arată magnetul implantat în craniu ce redă auzul persoanelor surde!

Publicat: 01.07.2014
Un implant revoluţionar pe bază de magneţi a reuşit să redea auzul unui tânăr actor care a devenit surd la vârsta de 17 ani, oferind astfel o rază de speranţă miilor de pacienţi care nu pot să beneficieze de pe urma aparatelor auditive tradiţionale.

Actorul de teatru şi televiziune Billy Coughlin, în vârstă de 22 de ani, este primul pacient care a suportat această intervenţie chirurgicală revoluţionară la Heartlands Hospital din oraşul britanic Birmingham în luna martie.

Acum pot să aud chiar şi cele mai fine zgomote, precum cele făcute de paşii unei persoane„, a declarat pacientul.

Noul dispozitiv este un aparat auditiv BAHA Attract ancorat pe os, care înlocuieşte o versiune mai veche a dispozitivelor auditive din aceeaşi gamă.

În timp ce implantul tradiţional foloseşte un şurub metalic care este introdus în craniul pacientului şi canalizează vibraţii în ureche internă, dispozitivul BAHA Attract conţine un mic disc magnetic, inserat sub pielea din spatele urechii.

Aparatul permite unui procesor electronic de sunete – de mărimea unei căşti bluetooth de telefon mobil – să fie ataşat sau îndepărtat în funcţie de nevoile pacientului.

Atunci când acest dispozitiv de recepţie nu este purtat de pacient, implantul este complet invizibil.

Implantul este inserat în timpul unei proceduri medicale de 40 de minute, realizată sub anestezie generală.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase