Home » D:News » Cartea unui fost general român i-a convins pe americani că asasinarea lui Kennedy a fost rezultatul unei conspiraţii

Cartea unui fost general român i-a convins pe americani că asasinarea lui Kennedy a fost rezultatul unei conspiraţii

Publicat: 12.07.2015
Peste 60% dintre americani cred că asasinarea preşedintelui John F. Kennedy a fost rezultatul unei conspiraţii. În rândul celor care nu cred că puşcaşul marin Lee Harvey Oswald a acţionat singur apar aceleaşi nume, reiese dintr-un sondaj Gallup. Mai jos puteţi consulta o listă a principalilor ”suspecţi”.

1. Lyndon B. Johnson

O parte din motivul pentru care mulţi americani cred că Johnson ar fi fost în spatele asasinului este o carte scrisă de Roger Stone, un apropiat al autorităţilor de la Washington care a lucrat cu Richard Nixon, Ronald Reagan şi George W. Bush. Stone este de părere că Johnson l-ar fi angajat pe asasinul Malcolm Wallace, ceea ce explică acuzaţiile potrivit cărora el s-ar fi aplecat înainte ca focurile de armă să fie trase. Stone crede că Johnson şi-ar fi mărturisit crima. ”Amanta de 21 de ani a lui Johnson, Madeleine Duncan Brown, care i-a născut un copil ilegitim, a spus că Lyndon Johnson i-ar fi spus în seara dinaintea atentatului >”.

2. KGB-ul

Ion Mihai Pacepa, şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (spionaj) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu, dă vina pe KGB pentru orchestrarea asasinatului. În cartea „Programat să ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB-ul şi asasinarea lui Kennedy”, Pacepa notează că Oswald ar fi luat legătura agenţia sovietică de securitate în perioada în care a trăit în Uniunea Sovietică, respectiv între anii 1959-1962. Tot în acea perioadă, Oswald a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Marina. Înainte de a duce crima la bun sfârşit, puşcaşul i-a scris Marinei că se aşteaptă ca ”Ambasada să vină repede”. Pacepa este de părere că acest lucru demonstrează faptul că Oswald se aştepta ca Rusia să aibă grijă de familia sa.

3. Fidel Castro

Unele teorii ale conspiraţiei susţin că preşedintele american a fost omorât de liderul cubanez Fidel Castro. Oswald a fost arestat în 1963, în New Orleans, pentru împărţirea unor pamflete pentru pro Castro. Al doilea indiciu ar fi vizita lui Oswald la Ambasada Cubei cu circa două luni înaintea asasinării. El ar fi suferit atunci o cădere nervoasă pentru că nu i s-ar fi acordat viza. În 1963, Fidel Castro a fost anchetat de guvernul american în legătură cu moartea lui Kennedy însă autorităţile de la Washington au stabilit că nu a fost implicat.

Sursă: Mental Floss

Citeşte şi: 

 

Top 10 cele mai furate mărci auto din România în 2015

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase