Home » D:News » Se pregăteşte PLANUL pentru explozia solară catastrofală care poate distruge civilizaţia modernă aşa cum o ştim noi – VIDEO

Se pregăteşte PLANUL pentru explozia solară catastrofală care poate distruge civilizaţia modernă aşa cum o ştim noi – VIDEO

Publicat: 05.11.2015
Guvernul Statelor Unite ale Americii se pregăteşte de o explozie solară catastrofală care poate nimici forţele din întreaga lume timp de luni întregi.
Ultima furtună solară geomagnetică puternică, care a lovit Pământul în anul 1859, a provocat explozia liniilor de telegraf, incendierea unor oficii poştale şi problme grave în Europa şi America de Nord.
 
Potrivit experţilor, efectele vor fi devastatoare pentru lumea de astăzi, mult mai avansată din punct de vedere tehnologic.
 
Pulsul electromagnetic masiv (EMP) de la exploziile solare ar putea distruge reţelele electrice şi poate pune capăt civilizaţiei moderne aşa cum o ştim, făcând telefoanele mobile, cardurile de credit şi internetul invenţii inutile.
 

Raportul a avertizat că întreruperile de energie în urma unei furtuni solare extreme ar putea dura luni sau chiar mai mult, în cazul în care transformatoarele ar fi distruse.

O furtună solară catastrofală a fost extrem de aproape de planeta Pământ în anul 2012, dar a trecut pe orbită fără a o lovi, însă.
 
Potrivit predicţiilor oamenilor de ştiinţă , sunt 12 la sută şanse ca o astfel de furtună să lovească planeta noastră în anul 2022. În acest context, Casa Albă pregăteşte un plan de intervenţie.
 
“Sincer, acest lucru ar putea fi unul dintre cele mai grave dezastre naturale din ţară, dar şi în alte porţiunile majore ale lumii”, afirmă consultantul din Departamentul Fenomene meteorologice spaţiale, John Kappenman.
 
“Vremea cosmică este un fenomen natural, care are potenţialul de a provoca efecte negative semnificative asupra economiei naţionale şi asupra stării de bine a societăţii”, afirmă John P. Holdren, asistent al preşedintelui pentru Ştiinţă şi Tehnologie din Oficiul de Ştiinţă si Tehnologie Politică din SUA.
 
„Acesta prezintă un pericol real şi este o ameninţare reală”, a adăugat Bill Murtagh, director adjunct al Departamentului Fenomenelor Meteorologice Spaţiale.
 
Cercetătorii sunt îngrijoraţi de efectele evenimentului, care ar putea avea consecinţe critice asupra Americii şi a infrastructurii sale.
 
Se lucrează, deja, la o modalitate de a proteja şi de a regla reţelele electrice în cazul furtunii spaţiale, pentru a preveni distrugerea acestora.
 
Guvernul Statelor Unite a creat o imagine de ansamblu, iar ultimii paşi din planul american presupun conlucrarea cu alte ţări în pregătirea pentru un astfel de eveniment.
 
Exploziile solare majore sunt cauzate de o acumulare a energiei magnetice, care eliberează explozii de radiaţii în sistemul solar. Aceste fenomene sunt considerate evenimente solare severe ce ameninţă Pământul, aproximativ la fiecare 100 de ani.
 
 
Ultima erupţie majoră a coroanei solare ce a lovit Pamantul a avut loc în anul 1859 şi este cunoscută sub numele de evenimentul Carrington. Această erupţie a fost o furtuna solara geomagnetice puternică, considerată drept cea mai puternică din ultimii 500 de ani.
 
Sursa: Mail Online
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase