Home » D:News » MESAJUL emoţionant şi motivaţional al lui Stephen Hawking pentru toţi cei care suferă de depresie – VIDEO

MESAJUL emoţionant şi motivaţional al lui Stephen Hawking pentru toţi cei care suferă de depresie – VIDEO

MESAJUL emoţionant şi motivaţional al lui Stephen Hawking pentru toţi cei care suferă de depresie – VIDEO
Publicat: 15.01.2016
Omul de ştiinţă Stephen Hawking este cunoscut pentru furnizarea noilor perspective complexe încă nevalorificate despre spaţiu, timp şi esenţa fizicii teoretice.
Cu toate acestea, într-o discuţie recentă, fizicianul a găsit o aplicare  a capacităţile sale strălucite la o chestiune mai emoţională.
 
Hawking a lansat un mesaj emoţionant pentru persoanele care suferă de depresie. El a făcut o comparaţie poetică între depresie şi o gaură neagră – ”indiferent de cât de întunecate par, nu e imposibil să scăpi de ele”. 
 
Hawking a declarat: „Mesajul acestui curs este că găurile negre nu sunt la fel de negre precum sunt pictate. Ele nu sunt închisori eterne aşa cum am crezut. Lucrurile pot ieşi dintr-o gaura neagră, atât spre exterior şi, eventual, într-un alt univers. Deci, dacă simţiţi că sunteţi într-o gaură neagră, nu renunţaţi – există o cale de ieşire „.
 
El a ţinut discursul în faţa unei mulţimi de peste 400 de persoane, pe 7 ianuarie, în cadrul prelegerii sale Reith la Institutul Regal din Londra. Prelegerea a fost programată pentru luna noiembrie a anului trecut, dar a trebuit să fie amânată din cauza sănătăţii precare a lui Hawking.
 
Adresându-se către aceeaşi audienţă, fiica sa Lucy a remarcat abilităţile mentale incredibile ale tatălui său Stephen Hawking, dar şi pe cele intelectuale şi emoţionale.
 
„El are o dorinţă de invidiat de a continua, pentru asta-şi convoacă toate rezervele sale, toată energia, toată concentrarea mentală şi acestea îl ajută să-şi atingă scopul – de a merge înainte. El nu face asta numai în sensul de supravieţuire, dar pentru a produce lucruri extraordinare. Scrierea cărţilor, cursurile pe care le ţine, toate acestea inspiră alte persoane cu dizabilităţi neurodegenerative şi alte maladii”, a declarat fiica sa Lucy.
 
 
Hawking trăieşte cu boala neuronului motor de aproape 53 de ani, în ciuda faptului că i-a fost spus că va mai trăi numai doi ani.
 
Sursa: IFL Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase