Home » D:News » Jumătate din populaţia lumii va fi MIOAPĂ până în 2050, iar câteva miliarde vor orbi -VIDEO

Jumătate din populaţia lumii va fi MIOAPĂ până în 2050, iar câteva miliarde vor orbi -VIDEO

Publicat: 20.02.2016
Dacă tendinţele actuale continuă, jumătate din populaţia lumii (aproape 5 miliarde) va fi mioapă în doar trei decenii, iar o cincime este supusă riscului de orbire.
Între anii 1970 şi  2000, cazurile de miopie aproape că s-au dublat în SUA, iar un studiu recent a constatat că 96 la sută dintre adolescenţii din Coreea de Sud sunt miopi. În Singapore, China şi Japonia, rata de adolescenţi miopi este de aproximativ 80-90 la sută.
 
Acum, un nou raport al unei echipe internaţionale de cercetători a analizat creşterea numărului de  cazuri de miopie de-a lungul ultimelor decenii pentru a veni cu previziuni pentru viitor.
 
Analizând datele de la 145 de studii care au acoperit 2,1 milioane de participanţi, a fost descoperit că în anul 2.000 circa 1,406 milioane de oameni au fost diagnosticate cu miopie (22,9 la sută din populaţia lumii) şi 163 de milioane de oameni au avut miopie severă, care vine cu un risc crescut de orbire şi cataractă.
 
 
„Am anticipat că până în 2.050 vor fi 4.758 milioane de persoane cu miopie (49,8 la sută din populaţia lumii) şi 938 de milioane de persoane cu miopie severă”, au concluzionat cercetătorii în articolul publicat în revista Ophthalmology.
 
Cazurile de miopie au o legătură cu modificarea stilului de viaţă şi de comportament care au avut loc de-a lungul ultimelor decenii. Cercetătorii au pus rezultatele studiului pe seama „factorilor de mediu, în principal modificarea stilului de viaţă care rezultă dintr-o combinaţie de scădere a timpului petrecut în aer liber şi au crescut de activităţi de lucru, dar şi alţi factori”.
 
Petrecem mai mult timp în încăpere decât orice altă perioadă din istoria omenirii şi foarte puţini dintre noi se pot mândri cu o zi trăită fără a se uita la un ecran fie pentru muncă, şcoală sau de plăcere. Oamenii de ştiinţă se străduiesc să înţeleagă care mecanisme biologice sunt în joc pentru a stimula aceste schimbări drastice în structura ochii noştri.
 
„Petrecerea timpului în aer liber – în special în copilărie – reduce apariţia de miopie”, relatează Sarah Zhang.
 
„Au fost cercetate diferite modele de intervenţie, dar ceea ce a înregistrat cea mai mare rată de încredere în cazul copiilor este petrecerea a cel puţin 2 ore în aer liber”, a declarat coautorul studiului Kovin Naidoo. 
 
Potrivit cercetătorului Kovin Naidoo, unii oameni vorbesc despre existenţa unor dovezi despre faptul că un compus chimic ar fi nimerit în retină. Dar cel mai bine este să petrecem timp în aerul liber. 
 
„Ai putea petrece o lungă perioadă de timp în faţa ecranelor de computer sau smartphone, dar pentru protecţie nu uita de 2 ore în aer liber”, a declarat Kovin Naidoo. 
 
 
Sursa : Science Alert
 
Vă recomandăm şi: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase