Home » D:News » Cine este adevăratul creator al Bitcoin

Cine este adevăratul creator al Bitcoin

Cine este adevăratul creator al Bitcoin
Publicat: 04.05.2016
Pentru a procesa tranzacţii cu Bitcoin, numită adesea şi monedă digitală, este nevoie de o procedură numită “exploatare”.

Omul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut public că el este creatorul Bitcoin, punând astfel capăt unei lungi speculaţii despre cine a stat la baza acestui sistem de plată digital, după ce până acum invenţuia îi fusese atribuită în mod eronat lui Satoshi Nakamoto, notează BBC.

Craig Wright a furnizat dovezi tehnice că el este creatorul Bitcoin folosind monede care i-ar fi aparţinut presupusului creator Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Membrii marcanţi au comunităţii Bitcoin şi ai echipei sale de dezvoltare au confirmat de asemenea spusele lui Wright.

La întâlnirea cu BBC Craig Wright a semnat mesaje folosindu-se de chei criptografice create în primele zile ale dezvoltării sistemului digital de plată. Aceste chei sunt legate de blocuri de Bitcoins cunoscute ca fiind create de către Satoshi Nakamoto.

“Acestea sunt blocuri folosite pentru a trimite 10 Bitcoins către Hal Finney în ianuarie 2009, fiind prima tranzacţie Bitcoin”, a declarat Wright în timpul demonstraţiei sale.

Hal Finney este unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor australianului în protocol Bitcoin. “Am fost principalul dezvoltator al acestui sistem, dar oamenii m-au ajutat”, a spus el.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase