Home » D:News » De ce te poţi îmbolnăvi mai uşor dimineaţa

De ce te poţi îmbolnăvi mai uşor dimineaţa

De ce te poţi îmbolnăvi mai uşor dimineaţa
Publicat: 29.08.2016
Virusurile sunt de 10 ori mai periculoase dimineaţa, putând declanşa mult mai uşor boli dacă sunt contactate în această perioadă a zilei.

De asemenea, nopţile pierdute fac ca acest efect să fie şi mai puternic, după cum arată un studiu al Universităţii din Cambridge, citat de The Independent.

Oamenii de ştiinţă au introdus întenţionat virsul gripal şi cel herpetic în organismul unor şoareci de laborator şi au descoperit că şoarecii infectaţi dimineaţa aveau nivelul de infecţie de 10 ori mai ridicat decât cei infectaţi seara. 

În urma acestei descoperiri se crede că va fi mult mai uşor pentru autorităţi să decidă cum vor acţiona atunci când au de-a face cu epidemii de tot felul şi să ştie ce sfaturi să le dea cetăţenilor. 

Testele suplimentare au arătat şi impactul pe care un program haotic, cauzat de schimbările în stilul de viaţă, cum ar fi orarul de somn neregulat, pot crea un mediu propice instalării şi mai rapide a infecţiilor. 

Profesorul Akhilesh Reddy a fost unul dintre cei care au condus această cercetare şi susţine că descoperirile ar putea ajuta oamenii să înţeleagă impactul pe care virusurile îl au asupra corpului în diferite momente ale zilei. 

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase