Home » D:News » Motivul pentru care un mare oraş din Germania a decis interzicerea capsulelor de cafea

Motivul pentru care un mare oraş din Germania a decis interzicerea capsulelor de cafea

Motivul pentru care un mare oraş din Germania a decis interzicerea capsulelor de cafea
Publicat: 27.11.2016
Capsulele de cafea pentru espressor au fost interzise în clădirile autorităţilor din oraşul Hamburg din Germania. Decizia a fost luată pentru că aceste produse nu îndeplinesc standardele de sustenabilitate. Capsulele de cafea, precum cele vândute de Nestle sau Keurig, au fost interzise deoarece se crează deşeuri inutile şi conţin şi aluminiu, informează CNN.

 Un reprezentant al autorităţilor din Hamburg a declarat că acele capsule conţin 3 grame de deşeu pentru fiecare 6 grame de cafea, scrie Business Magazin.

Autorităţile nu au luat în vizor doar capsulele ci şi farfuriile din plastic, sticlele de apă de plastic, cutiile de bere sau suc, anumite produse de curăţenie şi chiar anumite tipuri de vopsele. „Obiectivul nostru este să creştem cota de piaţă a produselor prietenoase cu mediul în încercarea de a combate schimbările climatice”, a declarat senatorul Jens Kerstan.

Capsulele de cafea au câştigat foarte mult în popularitate în rândul populaţiei. Euromonitor a spus că aceste produse au înregistrat „o creştere colosală” şi, de asemenea, rămân un factor de creştere important pe piaţa din SUA. Mai mult de un sfert din gospodăriile din Statele au un espressor care funcţionează cu capsule de cafea.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase