Home » D:News » Utilizarea cuvintelor obscene este un semnal al inteligenţei

Utilizarea cuvintelor obscene este un semnal al inteligenţei

Utilizarea cuvintelor obscene este un semnal al inteligenţei
Publicat: 05.02.2017
Utilizarea cuvintelor obscene este deseori văzută de oameni ca fiind o lipsă de educaţie a persoanei. Însă studiile dovedesc că oamenii care în jură sunt mult mai inteligenţi.

Deşi înjuratul poate deveni un obicei, oamenii aleg să utilizeze cuvintele obscene în anumite contexte pentru diferite scopuri pentru efectul lingvistic, pentru prezentarea emoţiilor, pentru amuzament sau pentru a fi nepoliticos în mod conştient. 

Psihologii au fost interesaţi când şi de ce înjură oamenii pentru a doborî stereotipul conform căruia cuvintele obscene ar fi utilizate doar de persoane care nu sunt inteligente sau care sunt needucate. 

În cadrul unui studiu realizat de psihologii de la Maris College a fost analizată fluenţa oamenilor în limba engleză şi fluenţa acestora atunci când vorbesc obscen. Fluenţa verbală poate fi măsurată prntr-un simplu exerciţiu, persoana trebuie să spună rapid toate cuvintele pe care le ştie şi încep cu o anumită literă. 

Bazându-se pe acest test, cercetătorii au creat testul fluenţei înjurăturilor. Această sarcină a necesitat ca voluntarii să spună cât mai multe înjurături pe parcursul unui minut. Prin compararea scorului obţinut în timpul testelor de fluenţă a cuvintelor şi fluenţă a cuvintelor obscene au dovedit că persoanele care au obţinut scoruri mari la primul test au avut acelaşi rezultat şi la al doilea. 

Rezultatele sugerează că înjuratul nu este un semn al unui limbaj sărăcăcios sau a lipsei inteligenţei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase