Home » Știință » O descoperire remarcabilă a unui craniu de acum 400.000 de ani schimbă teoria EVOLUŢIEI omului

O descoperire remarcabilă a unui craniu de acum 400.000 de ani schimbă teoria EVOLUŢIEI omului

O descoperire remarcabilă a unui craniu de acum 400.000 de ani schimbă teoria EVOLUŢIEI omului
Publicat: 19.03.2017
Un craniu de acum 400.000 de ani a fost descoperit în peştera ”Gruta da Aroeira” din Portugalia, alături de resturi animale şi de unelte de piatră.

Fosila a fost găsită şi curăţată de sedimente la Centro de Investigacion Sobre la Evolucion y Comportamiento Humanos, iar fragmentul de craniu care conţine cutia craniană, o parte din mandibulă şi piramida nazală prezintă un amestec de trăsături, relatează Archaeology.

Unele dintre aceste trăsături sunt atribuite neanderthalilor, iar altele speciei Homo erectus. Erik Trinkaus, paleoantropolog la Universitatea Washington din St. Louis, a sugerat că membrii arhaici ai genului Homo sunt toţi reprezentanţii aceleiaşi specii, prezentând combinaţii de trăsături regionale diferite în toată Eurasia.

Acesta notează: „Ce face această fosilă pentru mine este întărirea ideii pe care am susţinut-o de ceva timp conform căreia acestea sunt doar variaţii normale”.

Analizele genetice ale hominizilor indică faptul că grupuri diferite s-au amestecat şi au produs alte generaţii, o abilitate care este atribuită creaturilor din aceeaşi specie. 

„Opinia mea este că această fosilă subliniază nevoia de a depăşi problema speciei pentru a înţelege hominizii care trăiau în Eurasia în urmă cu jumătate de milion de ani”, a adăugat João Zilhão, de la Catalan Institution for Research and Advanced Studies.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O analiză genetică amănunţită oferă noi detalii despre hominizii ce au marcat istoria omenirii

10 verigi lipsa din evolutia umana

Cu cine s-a mai “corcit” Homo sapiens?

O nouă descoperire rescrie povestea omului de Neanderthal şi dezvăluie raporturile avute cu strămoşii noştri (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase