Home » D:News » O mamă i-a dat fiului ei, aflat în faza terminală de leucemie, marijuana. Urmarea a fost total neaşteptată. ”Este o veste bună”

O mamă i-a dat fiului ei, aflat în faza terminală de leucemie, marijuana. Urmarea a fost total neaşteptată. ”Este o veste bună”

O mamă i-a dat fiului ei, aflat în faza terminală de leucemie, marijuana. Urmarea a fost total neaşteptată. ”Este o veste bună”
Publicat: 31.03.2017
Deryn, un tânăr în vârstă de 17 ani din Marea Britanie, s-a vindecat de o formă rară şi agresivă de leucemie, după ce mama sa, Callie Blackwell, a decis să îi dea cannabis.

După ce, în urmă cu trei ani, au cerut fără succes o prescripţie pentru un medicament pe bază de cannabis pentru a-i alina durerea copilului lor în fază terminală, părinţii au contactat un dealer pentru a cumpăra cannabisul, pe care l-au preparat acasă cu ajutorul unei oale sub presiune, după o reţetă găsită pe internet, obţinând astfel o formă de marijuana, informează The Independent.

„Ce am de pierdut? Oricum va muri. Efectele m-au impresionat. Nu era ceea ce mă aşteptam,” a explicat Callie Blackwell.

Diagnosticul i s-a pus la vârsta de 10 ani, urmând apoi 4 ani de tratamente cu citostatice şi raze X. După aceşti ani, doctorii au hotărât că nu mai este nimic de făcut. Astfel, rezultatul a fost o surpriză pentru părinţii săi. Deryn are acum 17 ani, este sănătos şi îşi poate urma pasiunile.

Totuşi, medicii au avertizat că relatări precum cea a lui Deryn nu pot dovedi eficacitatea unui anumit tratament. Emma Smith, manager la Cancer Research UK, precizează că „au existat o sumedenie de studii care au analizat efectul cannabisului pe celulele din laborator, dar rezultatele au fost mixte, se pare că au existat diferite efecte pe diferite tipuri de celule”. Totuşi, aceasta menţionează că „este o veste bună”, dar susţine că „probabil cannabisul a ajutat, dar probabil nu”.

Studii precum cel al cercetătorilor de la St George’s University din Londra au analizat proprietăţile anti-cancer a două substanţe găsite în cannabis, anume cannabidiol (CBD) şi tetrahydrocannabinol (THC). Wai Liu, un cercetător în cadrul acestui proiect, a precizat: „încerc să separ ştiinţa şi studiile clinice de dovezi anecdotice, dar sunt anumiţi compuşi în cannabis, precum CBD şi THC, care în laborator prezintă un efect anti-cancer”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperit anticorpul pentru cancer

Premieră URIAŞĂ! Terapia revoluţionară care a SALVAT pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer. ”Datele sunt fără precedent”. VIDEO

La 17 ani, a descoperit un tratament anti-cancer şi a primit un premiu de 100.000$

Motivul surprinzător pentru care cei mai mulţi oameni fac cancer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase