Home » D:News » Licitaţie mai puţin obişnuită la Paris: s-au vândut lacătele îndrăgostiţilor de pe podurile din apropiere de Notre-Dame

Licitaţie mai puţin obişnuită la Paris: s-au vândut lacătele îndrăgostiţilor de pe podurile din apropiere de Notre-Dame

Licitaţie mai puţin obişnuită la Paris: s-au vândut lacătele îndrăgostiţilor de pe podurile din apropiere de Notre-Dame
Publicat: 15.05.2017
Licitaţia de sâmbătă a durat patru ore şi a fost un succes: pentru doar o mică parte dintre lacătele îndrăgostiţilor s-au încasat peste 250.000 de euro.

Primăria Parisului a scos la licitaţie, sâmbătă, o parte dintre lacătele pe care îndrăgostiţii le agăţau de balustradele podurilor, scrie Mediafax.

În cadrul licitaţiei au fost oferite spre achiziţie câteva balustrade metalice, pline de lacăte, iar vânzarea s-a făcut în beneficiul unor asociaţii care oferă asistenţă refugiaţilor.

Reprezentanţii Primăriei pariziene au declarat că „vânzarea în beneficiul asociaţiilor care se ocupă de protecţia emigranţilor este modul nostru de a respecta gestul tuturor celor care au ales să-şi declare şi să-şi celebreze dragostea agăţând un lacăt de balustradele podurilor pariziene.”

De-a lungul timpului, Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché, în apropiere de Notre-Dame, au fost cele mai căutate şi solicitate (la propriu) poduri. Balustradele Pont des Arts, de pildă, s-au îndoit sub greutatea lacătelor, punând în pericol siguranţa trecătorilor. Din anul 2015, municipalitatea pariziană a decis înlocuirea balustradelor celor două poduri cu panouri de sticlă. De pe Pont des Arts au fost ridicate 45 de tone de lacăte, iar de pe Pont de l’Archevêché 20 de tone.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase