Home » D:News » Ce alimente sunt recomandate în perioada caniculei

Ce alimente sunt recomandate în perioada caniculei

Ce alimente sunt recomandate în perioada caniculei
Publicat: 30.06.2017
Conform cercetătorilor, există o serie de alimente care au un efect benefic asupra organismului pe timp de vară, mai ales atunci când temperaturile sunt extreme.

O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului, atrag atenţia cercetătorii. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei. 

Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană.

De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce alimente sunt indicate vara

Alimentele care te îngraşă cel mai mult vara

Cele mai bune şi cele mai dăunătoare alimente pentru dinţi

Administraţia americană a decis să cheltuiască milioane de dolari pentru albine. De ce este important acest proiect?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase