Prima pagină D:News

Maca, rădăcina care are o sumedenie de proprietăţi, de la antidepresiv la afrodisiac

Simona Tudorache | 09.06.2017 | ● Vizualizări: 882
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Rădăcina de maca, ce este plăcută la degustare, este disponibilă în mod obişnuit sub formă de pulbere. În general, poate avea un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal, reglează energia şi poate fi benefică pentru întreg organismul. Şi nu numai că este o sursă naturală de vindecare, dar poate reprezenta şi o hrană sigură.

 Maca este bogată în nutrienţi şi are un nivel mai ridicat de calciu decât laptele, scrie CSID.

Maca poate ajuta fertilitatea, atât la bărbaţi, cât şi la femei, contribuie la echilibrul hormonal , stimulează sistemul imunitar, ajută la creşterea energiei, îmbunătăţeşte funcţia sexuală, memoria şi concentrarea.

Maca poate ajuta organismul să se adapteze la stres, cum ar fi un program aglomerat, un loc de muncă exigent sau o boală.

De asemenea, maca este considerată un afrodisiac puternic şi este folosit cu succes de populaţiile care trăiesc în Anzi.

După ce consumă această plantă, oamenii se simt "vii", energici şi au un sentiment de bunăstare, iar asta se datorează capacităţii sale de a restabili echilibrul  hormonal şi de a  elibera endorfinele. Un alt beneficiu al acestei rădăcini este cantitatea relativ mare de nutrienţi pe care o conţine,  inclusiv proteine, fibre, calciu şi magneziu.
Compoziţia rădăcinii de Maca

Maca (pulberea de rădăcină) este alcătuită din aproximativ 18% proteine, 76,5% carbohidraţi, 5% grăsimi şi 8,5% fibre (carbohidraţi indigestibili).

Maca reprezintă o sursă puternică de nutritive. Ea include:

  •  Peste 20 de aminoacizi, dintre care 8 aminoacizi esenţiali
  •  20 de acizi graşi formaţi liberi (cum ar fi acidul lauric, linolenic, acidul palmitic, oleic şi acidul steric)
  •  Vitaminele B-1, B-2, C şi E
  •  Calciu
  •  Magneziu
  •  Potasiu
  •  Cupru
  •  Zinc
  •  Mangan
  •  Fosfor
  •  Seleniu
  •  Sulf
  •  Sodiu
  •  Fier

Citeşte continuarea pe CSID.