Home » D:News » Care sunt alimentele benefice pentru sănătatea femeilor

Care sunt alimentele benefice pentru sănătatea femeilor

Care sunt alimentele benefice pentru sănătatea femeilor
Publicat: 07.11.2017
Ce alimente îi pot face pielea mai frumoasă unei femei? Care sunt produsele ce îi pot creşte imunitatea sau o pot ajuta în perioada menstruală? Am încercat să aflăm toate aceste informaţii de la medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.

,,Anumite alimente sunt recomandate în diferitele etape fiziologice ale femeii, în timp ce altele trebuie evitate, asta pentru a preveni sau stagna simptomatologia unor patologii care afectează cu precădere sexul feminin: osteoporoza, manifestările menopauzei, bolile cardiace, diabetul sau anumite tipuri de cancer..  Alimentaţia are un impact major, mai ales după vârsta de 30 de ani, când organismul intră într-un proces degenerativ lent”, precizează medicul Florin Ioan Bălănică exclusiv pentru CSID.

O etapă fiziologică importantă a femeii, căreia trebuie să îi acordăm atenţie din punct de vedere alimentar, este perioada menstruală, când deficitul de fier trebuie suplimentat exogen prin consumul de alimente bogate în acest mineral. Printre acestea se numără fasolea roşie, carnea de vită, caisele uscate sau brânza tofu.

Pentru pacientele care doresc o sarcină, recomand introducerea în alimentaţie a produselor  care stimulează fertilitatea, precum rodiile, sucul de sfeclă roşie. Sucul de sfeclă roşie e un adjuvant nutriţional pentru femeile care suportă un tratament pentru fecundare în vitro, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, favorizând implantarea embrionului. Acesta are în conţinut resveratrol, un antioxidant benefic pentru prevenirea infertilităţii provocate de înaintarea în vârstă.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase