Home » D:News » Motivul pentru care nu e bine să pui lămâie în apa plată

Motivul pentru care nu e bine să pui lămâie în apa plată

Motivul pentru care nu e bine să pui lămâie în apa plată
Publicat: 17.12.2017
Un studiu apărut în Journal of Environmental Health a scos la iveală faptul că lămâia poate fi o sursă de contaminare cu bacterii. Cercetătorii au colectat felii de lămâie de la 21 de restaurante diferite, din mai multe vizite consecutive. Rezultatul este unul înspăimântător: peste 70% dintre ele conţineau bacterii atât pe coajă, cât şi pe pulpă, iar aceasteau duceau la riscul de contactare a diferitelor boli.
Un studiu din 2017 realizat de cercetători de la Clemson University arată că nu lămâile sunt adevărata problemă, ci mâinile care le manipulează, tocătoarele pe care sunt tăiate sau alte ustensile. E.coli este doar una dintre bacteriile care se transferă 100% de pe mâinile umede pe lămâie, iar efectele asupra sănătăţii sunt grave. Pot apărea crampe abdominale, diaree, stări de greaţă, de vomă, de oboseală, febră, deshidratare. Riscul scade dacă atât mâinile, cât şi lămâile sunt uscate, însă de cele mai multe ori obişnuim să spălăm lămâia înainte de a o folosi. 
 
La fel de periculoase sunt feliile de lămâi pe care le puteţi lua din recipiente speciale de pe bar de tip ”self-serving”. Alţi clienţi pot pune mâna pe ele şi transferul de bacterii va fi şi mai mare. Dacă temperatura nu este adecvată, E.coli se va înmulţi cu viteză ameţitoare.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase